Презентація нової системи контролю за використанням публічних коштів на будівництво і ремонт доріг та планів дорожнього будівництва на Львівщини: “Як закатують в асфальт ваші гроші?”

Прес-конференція

22 травня 2019 р. 10:00

Львівський прес-клуб, проспект Шевченка,11

  • 0
  • 1361

Після прес-конференції відбудеться тренінг для журналістів Львова і області (докладно – в додатку). 

Організатори заходів: Український кризовий медіа-центр та Національний секретаріат CoST в Україні. 

10:00 – прес-конференція.

Спікери

  • Фарід Сафаров, керівник експертної групи з питань цифрової інфраструктури на транспорті Міністерства інфраструктури України;
  • Роман Кокотайло, т.в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА;
  • Святослав Абрамов, Анна Копинець, представники секретаріату CoST в Україні.

12:30 – тренінг для журналістів за участю експертів CoST та Українського кризового медіа-центру.

Під час тренінгу журналісти Львова та області зможуть опанувати розроблену секретаріатом CoST систему контролю для підготовки яскравих інформаційних матеріалів.

Журналістам з районних центрів Львівщини організатори відшкодовують кошти за проїзд. Участь у тренінгу – безкоштовна за умови реєстрації до 18.00 17 травня.

Реєстрація за лінком: https://forms.gle/8zsJpgbZp8QezQhRA

ПРОГРАМА

9:30 - Реєстрація, вітальна кава.  

10:00 - Фарід Сафаров,  генеральний директор директорату з питань цифрової інфраструктури на транспорті. Відкритість даних про ремонти на всіх рівнях: можливості для контролю.

10:10 - Святослав Абрамов, секретаріат CoST в Україні. Можливості для використання інформаційно-аналітичної системи на Львівщині: демонстрація системи та її можливостей.

10:20 - Анна Копинець, секретаріат CoST в Україні. Відкриті дані проектантів,  інженерів технічного нагляду та здачі об’’єктів (де шукати і як  використовувати для журналістських розслідувань).

10:30 - Роман Кокотайло, т.в.о директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА. Плани на сезон ремонтів 2019 року.

10:40 - Запитання-відповіді.

11:15 - Фуршет, неформальне спілкування.

12:30 - Привітання: що ми хочемо від вас і що ви очікуєте від тренінгу? Федір Прокопчук, Святослав Абрамов Чудовий матеріал VS Поверхневий матеріал про дороги. Як відкриті дані можуть дозволити нам зрозуміти що відбувається з ремонтами доріг та як писати про них в компетентний спосіб.   

12:45 - Гроші: джерела фінансування, спосіб обрання доріг. Федір Прокопчук, Святослав Абрамов, Анна Копинець: звідки йдуть гроші на будівництво та ремонти, як і хто впливає на рішення?    

13:15 - Сесія: запитання – відповіді.

13:30 - Обрання підрядників та контроль за якістю: Федір Прокопчук, Святослав Абрамов, Анна Копинець. Ознаки потенційної корупції, способи та потреба в перевірці. Роль замовника в контролі якості на етапі будівництва.

14:15 - Запитання-відповіді.

14:30 - Кава-пауза.

14:45 - Від ями - до зіркової публікації. Робота в групах: визначення переліку кроків, необхідних для здобуття всієї необхідної інформації для якісної публікації.

15:15 - Презентація роботи груп, поради експертів.

16:00 - Мережа: можливості Українського кризового медіа-центру та секретаріату CoST відкриті для журналістів.

DailyLviv.com

До теми