Збитки від шторму в Самборі перевищують мільйон гривень

13:35 24 вересня 2013 р.

Фото до новини

Але точна сума збитків буде відома сьогодні ввечері.

Начальник департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА Олексій Титаренко повідомив сьогодні, 24 вересня, на прес-конференції, що збитки від вчорашнього шторму в Самборі перевищують мільйон гривень. Зауваживши, втім, що «точна сума збитків буде відома сьогодні ввечері, коли зберуть інформацію від населення і бюджетних установ», він усе ж запевнив: «Але вже зараз можу сказати, що ця сума перевищує мільйон гривень».

Ідодав, що не пам’ятає за 16 років роботи на Львівщині, щоб такі шторми виникали у вересні. Розповів також, що найчастіше такі явища трапляються навесні та влітку, а найпізніше штормовий вітер разом з градом було зафіксовано в Сколівському районі кілька років тому на день Незалежності.

Олексій Титаренко зізнався, що «природа виникнення цього явища для нього незрозуміла». А також інформував, що «ширина цього атмосферного фронту склала 100 метрів, а довжина 15 кілометрів». І що «шторм пройшов з півночі на південь зі швидкістю приблизно 25 м за секунду».

Відтак додав, що на даний момент приблизно чверть населення Самбора залишається без світла, так само, як і частина села Бісковичі. Але енергетики обіцяють сьогодні до вечора відновити подачу електрики. А на відновлюваних роботах задіяно понад 200 людей і десятки одиниць техніки.

Нагадаємо відтак, що внаслідок буревію в Самбірі повалено близько 80 дерев і зірвано дахи з понад 15-ти будинків.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів