Запрацював головний фонтан Львова

14:17 11 квітня 2024 р.

Фото до новини

Фонтан біля Оперного театру вже працює. Загалом у центральній частині Львова вже відновили роботу всі фонтани.

Як повідомив Віктор Дубиняк, начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації, з огляду на воєнний стан, як і минулоріч, у центрі міста функціонуватиме лише 11 фонтанів (6 питних і 5 звичайних), натомість 5 історичних фонтанів залишаються закритими – мова про 4 фонтани на пл. Ринок і фонтан біля пам’ятника Діві Марії, пише DailyLviv.com.

«Минулого тижня ми розпочали відновлювати роботу наших водограїв після зими. Найбільше часу для запуску потребували фонтани біля Оперного театру і фонтан «Да Вінчі». Там складніший механізм роботи. Вчора ми завершили всі налаштування, відрегулювали роботу струменів води, відтак мешканці і гості нашого міста вже можуть насолоджуватися роботою цих фонтанів, які є окрасою нашого міста. Нагадаю, що фонтан біля оперного, фонтан «Да Вінчі» і фонтан на пл. Коліївщини працюють з 10:00 год і до 22:00 год», - розповів Віктор Дубиняк, начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації.

Нагадаємо, у Галицькому районі міста цьогоріч працюватимуть фонтани біля Оперного театру, сухий фонтан на пл. Галицький (фонтан «Да Вінчі»), фонтан на пл. Коліївщини і два фонтани на вул. Коперника – «Криниця з левами» і «Володій». А також 6 питних фонтанів – на пл. Ринок, два на пр. Свободи – біля оперного і на перетині з вул. П. Беринди, два на вул. Степана Бандери – біля Органного залу і на транспортному хабі, і фонтан на пл. Маланюка.

Натомість 4 історичні фонтани на пл. Ринок і фонтан на Марійській площі з часу початку війни є закритими, і відновити їх роботу планують після перемоги.

Також вже відновив роботу фонтан на пл. Двірцевій. Решта фонтанів, які розташовані в інших районах міста, в процесі відновлення роботи.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів