Замахнувся ядерним ударом по Європі і «вцілив» у свою квартиру в Берліні

18:38 11 квітня 2024 р.

Фото до новини

Член наукової ради при радбезі рф, який закликав завдати ядерного удару по Європі, більше не зможе отримувати дохід зі своєї квартири в Берліні.

Про це написав BILD, інформує DailyLviv.com.

За інформацією BILD, минулого року влада Німеччини запобігла спробі обійти санкції з боку давнього радника путіна Сергія Караганова, який виступав за напади на територію НАТО в 2016 році і закликав до завдання «превентивного ядерного удару» по Європі минулого року.

Сергій Караганов є професором ВШЕ. Понад 30 років був головою ради зі зовнішньої та оборонної політики. За даними BILD, як і раніше, консультує адміністрацію президента рф. Перебуває під сакціями з червня 2023 року.

Багато років Караганів отримував кошти за здавання в оренду своїх квартир у Берліні та Венеції. Квартира в берлінському районі Пренцлауер Берг площею 52 квадратні метри приносить 850 євро щомісячної орендної плати.

Коли в березні 2023 року Караганов дізнався про майбутні санкції, він вирішив «подарувати» свою частку квартири в Берліні дружині Катерині, співвласнику нерухомості.

7 березня 2023 року через посередника у берлінського нотаріуса було укладено договір дарування. Інші документи та приватне листування, доступні BILD, свідчать про намір обійти майбутні санкції.

Проте внаслідок спільних дій Центрального управління з дотримання санкцій, міністерства фінансів та МЗС Німеччини «подарунок» було визнано недійсним.

Сергій Караганов залишається співвласником берлінської квартири і не має права залишати собі частку доходу від цього майна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів