За добу на Львівщині знешкодили шість вибухонебезпечних предметів

09:54 24 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: lviv.mns.gov.ua

У прес-службі обласного управління рятувальників повідомили в п’ятницю: «З огляду на те, що останнім часом почастішали випадки знаходження вибухонебезпечних предметів, ГУ ДСНС України у Львівській області звертається до мешканців із закликом бути обережними при проведенні земляних робіт або прогулянці в лісі, адже будь-якої миті людина може натрапити на небезпечну знахідку».

У прес-службі Львівського обласного управління ДСНС повідомили сьогодні, 24 квітня:

«Упродовж минулої доби знешкоджено шість вибухонебезпечних предметів

20 квітня о 12:05 до рятувальників надійшло повідомлення, що на хуторі Підсосни Любинської сільської ради Яворівського району під час проведення земляних робіт на присадибній ділянці було виявлено три 122-міліметрові артилерійські снаряди часів Другої світової війни. І 23 квітня о 11:20 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпаси вилучено та знешкоджено встановленим порядком.

Також 22 квітня о 11:34 надійшло повідомлення, що біля села Грушів Яворівського району під час прогулянки біля місцевого озера було виявлено два 152-міліметрові артилерійських снаряди часів Другої світової війни. І вже 23 квітня о 11: 40 піротехнічною групою боєприпаси вилучено та знешкоджено встановленим порядком.

Ще одне повідомлення надійшло 22 квітня о 15:40, що в місті Рава-Руська, Жовківського району під час проведення земляних робіт на присадибній ділянці було виявлено ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни. 

23 квітня о 17:20 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас вилучено та знешкоджено встановленим порядком.

З огляду на те, що останнім часом почастішали випадки знаходження вибухонебезпечних предметів, ГУ ДСНС України у Львівській області звертається до мешканців із закликом бути обережними при проведенні земляних робіт або прогулянці в лісі, адже будь-якої миті людина може натрапити на небезпечну знахідку. Якщо вже так сталося, не слід чіпати підозрілий предмет і переносити його в інше місце. Натомість потрібно негайно повідомити про це місцеві органи влади». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів