За чотирма розпорядженнями голови ЛОДА можуть вирубати хоч увесь Брюховицький ліс

13:25 7 вересня 2017 р.

Фото до новини

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка не відповів на запит Львівського прес-клубу про те, скільки гектарів землі буде передано під забудову 143-м учасникам АТО – правоохоронцям (працівникам поліції, СБУ, прокуратури тощо) на вулиці Замарстинівській за межею Львова.


Відео: Львівський прес-клуб

Цей запит було надіслано 21 серпня 2017 року. А згідно зі Законом «Про доступ до публічної інформації» відповідь з ЛОДА мала надійти Львівському прес-клубу впродовж п’яти днів.

Зробити такий запит у Львівську  ОДА журналістів змусили чотири розпорядження Олега Синютки про надання лісової землі на виїзді зі Львова під забудову 143-м учасникам АТО-правоохоронцям (працівникіам поліції, СБУ, прокуратури і т.п. ).

У жодному з цих офіційних документів голова ЛОДА не зазначив площу території, яка піде під забудову. Це викликає побоювання про можливі маніпуляції з гектарами залісненої землі: під такі розпорядження можна вирубувати від 15 га лісу і до безмежності.
Наприклад у проектному плані забудови тут, який підготував у Львові ДІПМ «Містопроект», площа проектування становить уже 20,9 гектара.

Нагадаємо, розпорядженням №667 голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка намагається “узаконити” вирубування найближчого львівського лісу на виїзді зі Львова у напрямку до Брюховичів (Брюховицький ліс).

Цей ліс хочуть знищити для індивідуального дачного будівництва. За твердженнями громадських активістів, майже 80% пільговиків з цього списку Олега Синютки вже одержали земельні ділянки в інших місцях і грошові компенсації. Дуже ймовірно, що учасниками АТО прикриваються великі забудовники, які, змінивши цільове призначення землі, мають намір спорудити тут житловий мікрорайон із багатоповерхівок.

У розпорядженнях ЛОДА ліс фігурує як земля колишньої військової частини “на вулиці Замарстинівській за межами Львова”. Військову частину ще кілька десятків  років тому розформували, а звільнену територію розпорядженням Кабінету Міністрів України передали у комунальну, а не в державну власність.  Отже, цією землею від імені територіальної громади має розпоряджатися не ЛОДА, а Львівська обласна рада, наголошують правники.

Колишня радянська військова частина була захована в лісі, якому 60-100 років. А після її ліквідації ліс самовідновився також і на місці замаскованих колишніх військових об’єктів.

Зараз триває збір підписів під петицією проти знищення гектарів лісу у Львові. Вона  розміщена в загальноукраїнській Системі електронних петицій  і набрала вже 440 підписів. Коли під нею буде 1000 підписів, то згідно з законом Львівська обласна рада має розглянути петицію і прийняти рішення.

Численні сьогоднішні телефонні дзвінки на номер (032) 261 23 99 у підрозділ ЛОДА, який має приймати і готувати відповіді на запити громадян, закінчувалися штампованою відповіддю теелфона-факсу російською мовою: «Здравствуйте, в настоящее время  мы не можем вам ответить. Сейчас вы можете отправить факс. Чтобы оставить голосовое сообщение перезвоните позже».  Замість голосового повідомлення, мабуть, ліпше подати повний текст публічного запиту , на який  ГО «Львівський прес-клуб» чекає офіційної відповіді.

                                                                                 ЗАПИТ
                                                                      на публічну інформацію
 Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» просимо надати інформацію про таке:
 
1.Скільки гектарів землі передано із загальнодержавної власності до комунальної  власності на території колишнього військового містечка №230 у с. Голоски Малі Львівської області на виконання постанови Кабміну від 3 січня 1995 р. №3 "Про передачу майна військових містечок, що перебуває у загальнодержавній власності, до комунальної власності областей”?

2.Якими розпорядчими документами (коли і ким) зафіксована (облікована, погоджена) площа території колишнього військового містечка №230 у с. Голоски Малі Львівської області? Яка конкретно ця площа території колишнього військового містечка №230 у цих документах?

3.Якими розпорядчими документами (коли і ким) зафіксована (облікована, погоджена) площа лісу (зелених насаджень), що розташована між сусідніми територіями колишнього військового містечка №230 і колишньої військової частини №211? Яка конкретно ця площа зелених насаджень у актах обстежень?

4.Скільки гектарів землі за розпорядженням голови ЛОДА від 27 липня 2017 року №667/0/5-17 передано учасникам АТО "на отримання земельних ділянок за межами населеного пункту м. Львова на вул. Замарстинівській під індивідуальне дачне будівництво” - на території колишнього військового містечка №230 у с. Голоски Малі Львівської області? 

5.Для яких потреб і для кого передбачалося розробити детальний план території земельних ділянок, що розташовані за межами населеного пункту міста Львова по вул. Замарстинівська на території Львівської міської ради згідно з першим розпорядженням голови ЛОДА № 661/0/5-16 від 8 вересня 2017 року, в якому не було жодної згадки про учасників АТО?
 
Запитувану інформацію просимо надати у визначений законом строк на електронну адресу: pressclub@pressclub.lviv.ua 

    
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів