З полігону на Львівщині відправили в зону АТО 8 тисяч військових, він стане базовим для ЗСУ, – прем’єр (відео)

19:28 21 жовтня 2014 р.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на Яворівському полігоні на Львівщині.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на Яворівському полігоні на Львівщині.
Фото: zik.ua

Керівник українського уряду також запевнив у вівторок, що до кінця року на переозброєння армії передбачено 18 млрд. грн.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відвідав сьогодні, 21 жовтня, Яворівський полігон на Львівщині. Військові показали йому карту навчальних центрів на полігоні та БМП. Прем'єр також проїхав на одній із таких машин.

«Це найпотужніший навчальний центр в Україні. Звідси відправлено 8 тисяч підготовлених та озброєних військових в АТО. Проте для розвитку центру треба ще додаткове фінансування – на гуртожитки і на медичне забезпечення», – сказав Яценюк.

Прем'єр також відзначив нові українські машини – БТР-4 і БТР-3 та запевнив, що українська армія має переходити на вітчизняне озброєння, а до кінця року на її переозброєння передбачено 18 млрд грн. Також прем'єр заявив, що покладає велику надію на нового міністра оборони Степана Полторака.

«Я бачив як він за пів року повністю сформував боєздатну Нацгвардію. Я знаю його особисто», – відзначив прем'єр. Яценюк ще й пожартував, що буде відвідувати усі військові частини в Україні, оскільки щойно він сюди приїхав військових відразу забезпечили одягом та шкарпетками.

Про це повідомила у вівторок кореспондент інтернет-видання «Gazeta.ua» Леся Межва. Своєю чергою, агенція «Укрінформ» передає сьогодні, 21 жовтня:

«Міжнародний Центр миротворчості та безпеки Львівської академії Сухопутних військ стане базовим для Збройних сил України. Про це заявив під час перебування у Центрі Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Важливо не тільки дати армії сучасну техніку, але й навчити особовий склад ефективно її використовувати. В цьому плані знадобляться потужності і досвід міжнародного Центру миротворчості та безпеки Львівської академії Сухопутних військ. На його розвиток спрямують кошти і уряд та іноземні партнери. Зокрема, НАТО, яке відкрило для України чотири трастові фонди. Фінансування, насамперед, піде на спорудження гуртожитків та сучасної медичної бази. Воно поступить вже до кінця року», – зазначив Яценюк.

За його словами, з міжнародного Центру підготовлено і відправлено у зону АТО 8 тисяч бійців. Вони захищали Луганський аеропорт та інші стратегічні об'єкти. Ще одна тисяча мобілізованих з третьої хвилі зараз відпрацьовує тут злагоджені дії та незабаром замінить тих, хто вже декілька місяців несе вахту на Сході.

Про це повідомляється у вівторок на сайті агенції «Укрінформ», яка також розповіла:

«Прем'єр міністр Арсеній Яценюк обурений станом підготовки поповнення для АТО, зокрема, екіпіруванням бійців. Про це Прем'єр міністр України Арсеній Яценюк сказав на Яворівському військовому полігоні на Львівщині, передає кореспондент Укрінформу.

«Мені потрібно самому інспектувати кожну військову частину, де готують поповнення для АТО. Тоді бійці будуть як слід екіпіровані. Так, в ніч перед моїм приїздом на Яворівський полігон мобілізованим бійцям 80 бригади видали форму, білизну, взуття і навіть теплі шкарпетки», – зазначив Яценюк, додавши, що знайде можливість такого контролю.

На запитання кореспондента агентства, чи не буде одяг перекидатися з частини в частину, прем'єр зазначив: «Я маю велику надію на нового міністра оборони. Ми з ним з нуля за півроку створили Нацгвардію. Це дуже сильна і чесна людина».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів