Вивезення відходів зі Львова буде окремою послугою

17:30 9 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

Виконавчий комітет ухвалив у середу, 9 жовтня, рішення «Про визначення послуги з поводження з побутовими відходами окремою комунальною послугою у Львові».

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також розповіли: «Рішення прийнято з правками. Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував повернутися до нього через два місяці, щоб проаналізувати, як все працює».

Керівник департаменту з питань поводження з відходами ЛМР Сергій Сало доповів на засіданні виконкому: «Цим проектом рішення пропонується визначення послуги з поводження з побутовими відходами окремою комунальною послугою, та уточнюється питання щодо нарахування плати по приміщеннях, в яких відсутні зареєстровані особи, а також по житлових приміщеннях, у яких кількість проживаючих осіб відрізняється від зареєстрованих. Як передбачено Законом України «Про житлово-комунальні послуги», є можливість мешканцям обрання форми укладення договорів з перевізниками. Усі старі угоди діють до моменту укладення нових, але до травня 2020 року, як визначено законом».

«Відповідно до прийнятого рішення, виконавчий комітет визначив послугу з поводження з побутовими відходами окремою комунальною послугою Львові та встановив, що одиницею виміру обсягу надання послуги з поводження з побутовими відходами є тонна. Тариф на послугу з поводження з побутовими відходами є сумою тарифів на послуги з вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів», – поінформували також у міськраді.

«Нарахування плати за послугу з поводження з побутовими відходами здійснюватиметься з врахуванням кількості зареєстрованих осіб у житлових приміщеннях згідно з фактичними даними, але не більше норми надання послуг з вивезення побутових відходів. Нарахування плати за послугу з поводження з побутовими

відходами власникам житлових приміщень, у яких відсутні зареєстровані особи, здійснюватиметься з розрахунку на одну особу», – розповіли також у міськраді.
«У разі, якщо у житловому приміщенні фактично проживає інша кількість осіб ніж зареєстровано, нарахування плати проводиться з врахуванням кількості фактично проживаючих осіб, що підтверджується відповідним актом. У разі укладення індивідуальних договорів у рахунок на оплату може бути додано плату за абонентське обслуговування», – повідомили також у міськраді.

«У разі укладення колективних договорів у вартість комунальної послуги не включається плата за абонентське обслуговування. У разі несвоєчасного здійснення платежів за послугу з поводження з відходами виконавець має право нараховувати, а споживач зобов’язаний сплатити пеню у розмірі, встановленому у договорі, але не вище 0,01% суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100% загальної суми боргу», – поінформували також у міськраді.

«Договори про надання послуг з вивезення та утилізації побутових відходів продовжують діяти до моменту укладення споживачами договорів про надання послуг з поводження з відходами, але не довше терміну, визначеного Законом України «Про житлово-комунальні послуги», після якого починають діяти індивідуальні договори. Споживачі, які не уклали договір про надання послуги з поводження з побутовими відходами, несуть відповідальність відповідно до чинного законодавства», – розповіли також у міськраді.

«Відповідно, співвласникам багатоквартирних будинків необхідно здійснити укладення договорів про надання послуги з поводження з побутовими відходами з відповідним виконавцем послуг з врахуванням вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами відповідно до обраної у встановленому порядку моделі організації договірних відносин (індивідуальні чи колективні договори). А виконавцям послуг з поводження з відходами необхідно здійснювати укладення договорів зі споживачами про надання послуг з поводження з побутовими відходами згідно з обраною співвласниками багатоквартирних будинків моделлю організації договірних відносин з врахуванням вимог нормативних документів щодо частоти забору побутових відходів, необхідної кількості контейнерної тари для забезпечення збору побутових відходів та роздільного збору вторинної сировини», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів