Виконком Львівської міськради погодив бюджет розвитку міста (оновлено)

18:15 1 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: zbruc.eu

Виконавчий комітет передбачив у кошторисі обласного осередку кошти для закінчення інфраструктурних робіт, розпочатих у 2015 році.

«Виконавчий комітет ЛМР погодив бюджет розвитку міста на 2016 рік», – повідомили в понеділок«Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«Міський голова Львова Андрій Садовий розповів сьогодні, 2 лютого, про бюджет розвитку міста на 2016 рік:

«Цьогорічні показники вирізняються виваженістю та значним збільшенням фінансування в гуманітарну сферу. Також у бюджеті розвитку передбачено кошти для закінчення інфраструктурних робіт, розпочатих у 2015 році.

Ми підійшли до цього дуже виважено, і цьогоріч бюджет розвитку є певною мірою соціальним: якщо минулі роки ми багато інвестували в інфраструктуру, то цьогоріч значне збільшення коштів – у напрямку культури, спорту, охорони здоров’я. Ми повинні більше думати про людину та її розвиток.

Для мене принципово важливо, щоб ми завершили всі роботи щодо театру Курбаса – великий об’єм робіт ми вже зробили торік, щоб підготували всю технічну документацію та виконали аварійні роботи щодо театру «Воскресіння», нашого дитячого театру, щоб ми цьогоріч дали імпульс нашому Парку культури, продовжували ремонтні роботи в бібліотеках в напрямку перетворення їх на медіа теки».

Окрім гуманітарної сфери, продовжуватимуть необхідні роботи й у сфері ЖКГ. Щодо інфраструктури, то ми продовжуємо нашу працю щодо ліквідації неприємного запаху в місті: у п’ятницю ми підписали з ЄБРР дуже важливу угоду для міста – це кошти на модернізацію очисних споруд, встановлення обладнання, яке дасть нам змогу мати власну електроенергію і забезпечить 20% потреб «Львівводоканалу». 

Також у бюджеті цього року передбачаємо 20 мільйонів гривень на гідрозатвори на дощоприймачах – йдеться про ті райони, де, власне, є проблема з неприємним запахом. Також певну суму коштів передбачено за іншими напрямками. Важливим є каналізування, і тут ми продовжуємо ту роботу, яку розпочали кілька років тому.

Щодо ремонтів доріг, то важливо завершити ті, які ми вже розпочали, вулиці – Мечніко

ва, Стуса, Київську – щоб опісля ми могли взятися за вулицю Бандери. Проектування ми робимо спільно з нашими німецькими колегами, і ми б хотіли показати приклад якості з точки зору інтересів мешканців, тому що ми повинні думати в першу чергу про людей, які живуть в тих будинках: йдеться про якісні хідники, велодоріжки тощо. Я думаю, що ця робота з проектування триватиме десь до початку другого півріччя, а щодо вулиці Бандери подивимось, яка буде динаміка за іншими вулицями».

Нагадаємо, сьогодні розглянуто та прийнято рішення про бюджет розвитку міста на 2016 рік, де вперше передбачаються кошти на реалізацію низки заходів культурного характеру, у зв’язку з отриманням статусу «місто літератури ЮНЕСКО». Також чимало коштів буде скеровано на спортивну інфраструктуру, на безпеку міста.

Планується відкриття двох медіатек, створення сучасних інтерактивних класів у школах. Буде продовжено роботу у напрямку відкриття амбулаторій сімейної медицини. Також місто планує суттєво оновити міський електротранспорт».

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 1 лютого, «Щоденному Львову»: 

«Сьогодні відбулось засідання виконавчого комітету Львівської міської ради. Розглянуто та прийнято рішення про бюджет розвитку міста на 2016 рік. Відтак, вперше у бюджеті передбачаються кошти на реалізацію серії заходів культурного характеру, у зв’язку з отриманням статусу «місто літератури ЮНЕСКО».

Також чимало коштів буде скеровано на спортивну інфраструктуру, на безпеку міста. Планується відкриття двох медіатек, створення сучасних інтерактивних класів у школах. Буде продовжена робота у напрямку відкриття амбулаторій сімейної медицини.

Також місто планує суттєво оновити міський електротранспорт. У 2016 році місто вперше робить акцент на спортивних зонах у мікрорайонах – починаючи від багатофункціональних спортивних майданчиків для футболу, волейболу, силових тренажерів, хокею на роликах. 

Директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич розповіла: «Ми хочемо створити перший у місті комунальний спортивний стадіон на Кастелівці. На це передбачається один мільйон гривень Це будуть перші у місті сучасні легкоатлетичні бігові доріжки, баскетбольний майданчик, тенісні поля тощо».

Також будуть відновлені спортивні зали, спеціалізовані спортивні ігрові майданчики, басейни в дитячих садочках та навчальних закладах, дитячі майданчики у всіх районах міста. На це передбачається фінансування на суму 31,4 млн. гривень.

Зокрема: будівництво спеціалізованого ігрового майданчика для занять спортивними іграми на пісочному покритті на вулиці Кавалерідзе, реконструкція спортивного комплексу «Юність». Капітальний ремонт п’яти басейнів у школах Залізничного та Личаківського районів – 12 млн. гривень (СЗШ №65 на вулиці Роксоляни (№35) – 3,7 млн. гривень, ЛНВК «Школа І ступеня-гімназія» – 3,6 млн. гривень, СЗШ №99 – 3,9 млн. гривень та інших). 

Львів спільно з Вроцлавом здобув титул Європейської столиці культури 2016 року, у грудні 2015 року Львів отримав статус «місто літератури ЮНЕСКО». Тому вперше за багато років капітальні видатки на галузь культури передбачаються у п’ять разів більше – 33,1 млн. гривень.

Насамперед, це оновлення міських театрів –академічного імені Леся Курбаса, драматичного імені Лесі Українки, Першого українського театру для дітей та юнацтва, театру «Воскресіння», ЛКП «Культурно-мистецький центр «Супутник», Львівського кіноцентру. У 2016 році планується створення двох медіатек у віддалених районах міста (на Сихові і в Рясному).

Оновлення приміщень п’яти дитячих та восьми дорослих бібліотек. Поповнення бібліотечних фондів літературою. Також планується відкриття музею «Територія Терору», будівництво візит-центру, реставрація експонатів в Музеї народної архітектури та побуту – п’ять мільйонів гривень.

Також продовжуємо вивільняти приміщення від орендарів та відкриваємо додаткові групи для дітей. На цей рік – мінімум 16 груп, плани – на 52 додаткові групи. Великий об’єм робіт у 2016 році буде виконано по відновленню дев’яти дошкільних навчальних закладів у п’яти районах міста. На це передбачаємо 61,7 млн. гривень (вулиці Зубрівська, 9, Рильського, 9, Кульпарківська, 168, Сміливих, 26, Виговського та ін.)». 

Планується закупити інтерактивне обладнання для створення сучасних кабінетів фізики, хімії та біології у школах – п’ять мільйонів гривень. Заплановано провести капітальні ремонти санвузлів, харчоблоків, заходи з енергозбереження у навчальних закладах на суму 45 мільйонів гривень 

У 2016 році буде обладнано чотири дитячі будинки для прийомних сімей. На придбання житла для дітей-сиріт та багатодітних сімей, відкриття соціального гуртожитку для дітей-сиріт на вулиці Угорській передбачається 36,5 млн. гривень.

У Шевченківському, Залізничному, Сихівському та Франківському районах планується відкриття амбулаторій сімейної медицини – 3,3 млн. гривень. Передбачається також придбання рентгенодіагностичної апаратури в поліклініки міста, ендоскопічної відеосистеми та іншого обладнання на суму 30 млн. гривень, проведення капітального ремонту приміщень шестити лікарень міста – 11,2 млн. гривень 

Передбачено кошти на облаштування Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій на вулиці Пекарській. Будівництво житлового будинку сім’ям загиблих військовослужбовців та учасникам АТО – 20 мільйонів гривень На оновлення міського електротранспорту (придбання низькопідлогових тролейбусів та трамваїв) передбачається 50 мільйонів гривень

Комплексні заходи з покращення екологічної ситуації – встановлення гідрозатворів в каналізаційній мережі центральної частини міста – 20 мільйонів гривень, каналізування 12 вулиць (Ряснянської, Брюховецької, Січової, Полудневої, Болбочана, Тернової, Тракт Глинянського, Богданівської, Старознесенської, Балкової та ін.) – 55,6 млн. гривень. На будівництво та капітальний ремонт доріг передбачається 219 мільйонів гривень (вулиці Мечникова, Богданівська, Київська, Садова, Трускавецька, Пулюя, Татарбунарська, Кирилівська та інші).

На завершення будівництва трамвайної лінії на Сихів – 68,3 млн. гривень, на аварійно-відновлювальні роботи на шляхопроводі на вулиці Городоцькій. На будівництво пішохідного моста на вулицях Головатого й Сулими – 34 млн. гривень.

На завершення робіт з підведення інженерних мереж до Індустріального парку Рясне-2 – 7,5 млн. гривень. На капітальний ремонт зовнішнього освітлення пішохідних переходів та будівництво нових велодоріжок – Львів – Брюховичі, вулиці Городоцької – 17,6 млн. гривень

На проведення робіт з благоустрою внутрішньоквартальних доріг, тротуарів та дворів житлових будинків – 82,9 млн. гривень. На облаштування площ, впорядкування громадських просторів у кожному районі міста та благоустрій парків (площ Митної, біля цирку й Музейної, вулиці Японської, скверу на вулиці Симоненка, скверу «Гідності», парків «Залізна Вода», імені Івана-Павла II й «Знесіння») – 44 мільйонів гривень.

На збереження історичної спадщини – фасади (Музей Пінзеля, будинок страхового товариства «Дністер» на вулиці Руській, 20, будівля театру імені Заньковецької), реставрація скульптурної групи «Ощадність») – 33 мільйони гривень

Для гарантування безпеки та громадського порядку у Львові Центр безпеки міста планує закупити та встановити ще 200 відеокамер, програмне забезпечення та сервер збереження даних, на що передбачається 15 мільйонів  гривень Відтак, всього по об’єктах – 1200,1 млн. гривень».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів