Вертолітників зі Львівщини нагороджено медалями ООН

10:55 8 грудня 2016 р.

Фото до новини

За 10 місяців екіпажі українських вертольотів виконали в Демократичній Республіці Конго понад 2600 польотів.

У прес-службі міністерства оборони України повідомили сьогодні, 8 грудня, що в базовому таборі 18-го окремого вертолітного загону в Демократичній Республіці Конго відбувся «Парад медалей» – офіційне свято місій ООН, які, здебільшого проводяться незадовго до їх ротацій і є своєрідним підсумком роботи контингентів. А оскільки цього ж разу ритуал нагородження українських військових медалями ООН «За службу миру» збігся 25-ю річницею Збройних Сил України, урочиста церемонія, яка відбулася на вертолітному майданчику загону, була по-особливому святковою.

Привітати українських військових з подвійним святом прибули начальник штабу сил місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго – бригадний генерал Ракіб Уддін Ахмед, начальник цивільного компоненту авіації місії Аззам Айат, представники сусідніх контингентів та інші гості.

Першим виступив командир 18-го окремого вертолітного загону – полковник Олександр Венгер, який зазначив: «В час, коли наша Батьківщина бореться за свою незалежність і суверенітет, військовослужбовці українського контингенту, як ніхто інший, знають ціну миру та спокою на землі. Усвідомлюючи свою відповідальність у справі підтримання міжнародного миру та безпеки, враховуючи свої зобов’язання як держави-члена Організації Об’єднаних Націй, наша держава розглядає участь у діяльності з підтримання міжнародного миру і безпеки як важливу складову своєї зовнішньої політики, — зазначив командир загону».

Полковник Венгер також звернув увагу присутніх, що за 10 місяців чергової ротації екіпажі українських вертольотів виконали понад 2600 польотів із загальним нальотом понад 3000 годин, під час яких було перевезено понад 10000 пасажирів та приблизно 505 тонн вантажу. Своєю чергою, начальник штабу сил Місії Ракіб Уддін Ахмед подякував українцям за зразкове виконання завдань місії, самовідданість і професіоналізм. Генерал наголосив, що український контингент є одним з кращих у місії, тож медалі, якими нагороджується увесь особовий склад, є повністю заслуженими.

Як інформував «ЩЛ», 18-й окремий вертолітний загін сформовано на базі 16-ї окремої бригади армійської авіації Збройних Сил України, дислокованої в Бродах на Львівщині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів