Верховна Рада надала відстрочку від мобілізації одиноким батькам, які виховують дітей до 18 років

11:31 25 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zbroya.info

За це рішення проголосували в п’ятницю 277 нардепи.

Як передає сьогодні, 25 липня, телеканал «Еспресо.TV», Верховна Рада України ухвалила в п’ятницю за основу і в цілому законопроект, який дозволяю відстрочку від мобілізації одиноким батькам, які виховують дітей до 18 років. За відповідний законопроект № 4100а «Про внесення змін до закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо посилення захисту прав дітей в період мобілізаційної підготовки та мобілізації)» проголосували 277 нардепи.

«Мета прийняття цього законопроекту полягає у необхідності посилення уваги до захисту прав дітей, батьки яких підпадають під дію закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», а також захисту дітей, які виховуються в багатодітних та неповних сім'ях», – йдеться в документі.

Так, законопроект пропонує внести доповнення до статті 23 закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», згідно з якими не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані «жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років». Також документ пропонує внести зміни у зазначену статтю, закріпивши у законодавстві що, можуть бути призвані на військову службу лише за згодою та тільки за місцем проживання чоловіки, які мають сім'ю та яким надано статус багатодітної сім'ї, на утриманні яких перебувають 3 і більше дітей віком до 18 років та жінки, на утриманні яких перебувають діти віком до 18 років. 

«Еспресо.TV» також нагадуємо, що, згідно діючого законодавства, за згодою можуть бути призвані на військову службу за місцем проживання чоловіки, на утриманні яких перебувають 5 більше дітей віком до 16 років, та жінки, на утриманні яких перебувають діти віком до 16 років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів