В уряді доручили облдержадміністраціям протидіяти негоді

16:05 11 листопада 2016 р.

За словами віце-прем'єра Геннадія Зубка, ОДА й КМДА повинні перевірити стан готовності інженерної, спеціально і снігоочисної техніки до діяльності в умовах негоди та організувати взаємодію із осередками Червоного Хреста зі забезпечення пунктів обігріву у випадку критичного похолодання.

Віце-прем'єр і міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко наголосив сьогодні, 11 листопада, на засіданні міжвідомчого оперативного штабу, що центральні органи, місцеві адміністрації і місцеве самоврядування повинні активізувати діяльність оперативних штабів з протидії негоді. Зокрема, за словами урядовця, необхідно перевірити стан спеціальної та інженерної техніки, підсилити аварійні бригади з відновлення електропостачання, звернути увагу на забезпечення магістрального транспортного сполучення. На цьому 

Віце-прем'єр також доручив поінформувати людей про очікуване погіршення погодних умов і забезпечити надійне транспортне сполучення між регіонами. Геннадій Зубко також наголосив: «Треба забезпечити міжрегіональне співробітництво в областях, де оголошено штормове попередження. У регіонах має бути організована цілодобова робота оперативних штабів для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Укравтодору доручено у взаємодії з ОДА і КМДА залучити необхідну кількість техніки. ДСНС має підготувати техніку і групи рятувальників для забезпечення проїздів на гірських перевалах, а також для евакуації з ділянок з ускладненим проїздом і наданням допомоги громадянам».

За словами Геннадія Зубка, ОДА і КМДА доручено перевірити стан готовності інженерної, спеціально і снігоочисної техніки до діяльності в умовах негоди, організувати взаємодію із осередками Червоного Хреста із забезпечення пунктів обігріву у випадку критичного похолодання. Віце-прем'єр також наголосив: «Необхідно забезпечити захист людей похилого віку і зі спеціальними потребами, що проживають у сільській місцевості. Це питання має бути на контролі сільських, селищних рад, а також голів ОТГ».

Про це поінформували в п’ятницю на Урядовому порталі, де також нагадали, що. а повідомленням Укргідрометцентру, з 13 листопада у декількох областях України: Київська, Житомирська, Чернігівська, Сумська, Вінницька, Хмельницька, Тернопільська, Івано-Франківська, Чернівецька оголошено штормове попередження, яке пов’язано з сильним вітром, налипанням мокрого снігу та пониженням температури, яке може призвести до ускладнення функціонування систем життєзабезпечення. Як інформував «ЩЛ», у прес-службі Львівської міськради повідомили сьогодні, 11 листопада, що, за інформацією гідрометцентру, у зв’язку з впливом Балканського циклону, на Львівщині в другій половині доби 12 та впродовж 13 листопада також очікується ускладнення погодних умов

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів