Вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні пройшло у Львові спокійно, – МВС (відео)

13:30 9 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

Незначний інцидент трапився близько 10.00 на Пагорбі Слави, де активісти одного з громадських формувань змусили чоловіка, котрий прийшов до меморіалу, зняти так звану «георгіївську» стрічку.

Правоохоронці не виявили грубих порушень громадського порядку під час заходів, присвячених вшануванню пам’яті загиблих у Другій світовій війні, що пройшли сьогодні, 9 травня, на Марсовому полі та на Пагорбі Слави у Львові. Про це журналістам та представникам громадськості, що зібрались на Пагорбі Слави, повідомив начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, який також розповів: «Громадський порядок у Львові сьогодні забезпечують 820 працівників міліції. Я хочу подякувати і їм і усім іншим, хто долучився до забезпечення правопорядку у місті в цей день. Це працівники Служби безпеки України, а також представники близько тридцяти громадських організацій та формувань».

Незначний інцидент на Пагорбі Слави трапився близько 10.00 години, коли активісти одного з громадських формувань змусили чоловіка, котрий прийшов до меморіалу, зняти так звану «георгіївську» стрічку. За словами активістів, чоловік мав намір у такий спосіб влаштувати провокацію.

Дмитро Загарія прокоментував цей інцидент так: «Це йому не вдалось, оскільки втрутились представники громадськості. Правоохоронці були на місці, проте їх втручання не знадобилось. Особу цього чоловіка ми не встановлювали – вважаю, що у цьому немає потреби».

Також очільник міліції Львівщини розповів, що минулого року у цей день до охорони громадського порядку у Львові було залучено 1200 правоохоронців. Це пов’язано з тим, що цього року ажіотаж навколо вшанування пам’яті загиблих набагато менший.

Дмитро Загарія повідомив також: «Наразі заходи на Пагорбі Слави завершені, тут ми залишаємо резервну групу правоохоронців для забезпечення громадського порядку. Також їм допомагатимуть представники громадських формувань».

Про це повідомили сьогодні, 9 травня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів