На Львівщині збільшать кількість пунктів пропуску

09:20 1 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

У пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне» відбулася зустріч експертів прикордонних та митних служб України і Республіки Польща, з питань організації спільного контролю в пунктах пропуску на українсько-польському державному кордоні.

У зустрічі взяли участь начальник управління прикордонного контролю  Департаменту охорони державного кордону адміністрації Державної прикордонної служби України – генерал-майор Юрій Лисюк, начальник Прикордонного управління головної комендатури Прикордонної варти – полковник Анджей Даугілевіч та представники МЗС і ДФС України.

Учасники зустрічі обговорили можливість практичного запровадження спільного контролю в пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне» та його поширення на інші пункти пропуску на українсько-польському кордоні. Під час зустрічі було обговорено законні підстави здійснення спільного контролю в одному місці та були визначені напрямки роботи щодо змін, які необхідно внести до діючої угоди між Урядом України та Урядом Республіки Польща з урахуванням положень Кодексу Шенгенських кордонів та рекомендацій Європейської Комісії.

Українська сторона акцентувала увагу, що питання запровадження спільного контролю є дуже актуальним з ряду причин, а саме: підписанням Президентом України Указу, яким на Держприкордонслужбу покладено завдання щодо вжиття термінових заходів по укладанню міжнародних договорів з суміжними країнами стосовно організації спільного контролю; затвердженням урядом України Плану заходів з організації спільної оперативної охорони державного кордону з державами – членами Євросоюзу, завершенням робіт по імплементації Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, схваленням Урядом України проекту Договору щодо отримання пільгового кредиту на 100 млн. євро від Республіки Польща, який буде використано для розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску на українсько-польському державному кордоні. На сьогодні Україною виконано усі умови, необхідні для дотримання принципу паритетності під час здійснення спільного контролю та поновлення такого контролю на території України.

Водночас, на зустрічі польська сторона підтримала необхідність збільшення кількості пунктів пропуску для проведення спільного контролю та висловила готовність розглядати питання запровадження спільного контролю в пунктах пропуску на території Республіки Польща. Свої пропозиції щодо визначення пунктів пропуску, де можливе запровадження спільного контролю, польська сторона надасть через два-три місяці після проведення детального аналізу наявної інфраструктури для розміщення контрольних служб обох сторін.

Про це повідомили сьогодні, 1 вересня, на сайті Держприкордонслужби.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів