Учасникам АТО нададуть у Львові 10 квартир. Коли збудують будинок

12:53 30 січня 2015 р.

Фото до новини

Сьогодні бійці АТО, які звертаються до Львівської міської ради з проханням надати їм земельну ділянку, отримують стандартну відповідь: у Львові землі немає.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це під час прес-конференції на тему: «На Львівщині представники громадськості підписали Меморандум з військовими та владою про забезпечення  житлом учасників АТО» сказав депутат Львівської міської ради, волонтер Валерій Веремчук.

- Попри те, що на вулиці Підголоско міська рада ще наприкінці минулого року надала земельну ділянку в 65 сотих, там нічого не будується. Тому що в ухвалі є речення, яке передбачає, що кошти на будівництво міська рада буде просити у держави. А які кошти може надати держава під час війни, – говорить депутат.

І тому, за його словами, дуже добре, що зараз з’являються волонтери з будівельної, які готові будувати житло і віддавати його бійцям АТО та членам їхніх сімей.
За словами координатора патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» Валерія Середи, для тих, хто на передовій, дуже важливо знати, що про них не забувають і турбуються як про них, так і про їхні сім’ї, про їхній тил.
- Важливим питанням є забезпечення житлових умов наших бійців. І виникла така ініціатива фонду Ростислава Мельника, щоби запровадити програму надання допомоги у вирішенні житлових проблем учасників АТО, - каже генерал Середа.
За його словами, зараз планується надати в новозбудованому будинку 10 квартир для учасників АТО.  Проте, квартири отримають не суто бійці одного батальйону, а всіх підрозділів Львіщини, які зараз воюють.

- Я звернувся до представників усіх підрозділів, які зараз воюють на Сході нашої держави, практично всі відгукнулися. Ми довго збиралися, дискутували, визначали критерії, кому в першу чергу будуть виділяти ці квартири, хто в першу чергу буде забезпечуватися житлом. В першу чергу - це будуть родини офіцерів та військових, які загинули. Є приклади: дружина офіцера, яка проживає з двома маленькими дітьми в гуртожитку. Інший випадок: офіцер винаймав квартиру, зараз він загинув, дружина оплачувати не має чим.  І найближчим часом може таке статися, що вона залишиться на вулиці.  Є бійці, які були важко пораненими. Вони, в першу чергу, будуть включені в цей підрозділ. Кандидатури будуть обговорювати між собою, - каже Валерій Середа. 

За його словами, меморандум про забезпечення житлом учасників АТО підписали представники військових.

- І якщо той, хто запропонує кандидатуру, якій мають надати житло, десь схибить, то йому доведеться відповідати за це перед своїми товаришами, - Валерій Середа обіцяє надання квартир по совісті.

Але наразі, за словами голови благодійного фонду Ростислава Мельника, будівництво пребуває на стадії проектування та відведення землі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів