У Нововолинську попрощалися з полеглим командиром взводу львівської 80-ї бригади (відео)

13:23 9 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: volynnews.com

Батько Вадима Демчука не впевнений, що він поховав саме свого сина, а не іншого загиблого військового.

У середу, 8-го липня, Нововолинськ прощався із загиблим Героєм – Вадимом Демчуком. Сержант десантних військ, 39-річний Демчук Вадим Володимирович, був командиром першого взводу 9-ї роти 3-го батальйону 80-ї львівської аеромобільної бригади.

Із 14-го січня 2015-го року він захищав новий термінал Донецького аеропорту у зоні АТО. Востаннє рідні виходили із ним на зв’язок 20-го січня.

Батько «кіборга» занепокоївся відсутністю зв’язку із сином та звертався за допомогою до Служби безпеки України. Пізніше згорьованому батьку повідомили, що його син потрапив у полон.

Ідентифікували загиблого воїна за ДНК. У віторок, 7-го липня, при сприянні нововолинської міськї влади тіло загиблого військовослужбовця дісталося дому.

Попрощатися з побратимом прибули бойові товариші героя. Про це повідомили в інтернет-виданні «Буг», де також зауважили: «Символічним було те, що під час прощання із Вадимом, над його будинком з величезною силою пройшла справжня буря. Плакали люди, плакало та бунтувало небо».

Натомість на «Громадському телебаченні розповіли:

«У вівторок, 7 липня на Волинь привезли тіло загиблого «кіборга» Вадима Демчука. Родом хлопець був з Нововолинська. У зоні АТО він був командиром 9-ї роти 80-ї аеромобільної бригади.

Із 14-го січня 2015-го року захищав новий термінал Донецького аеропорту. Батько загиблого бійця Володимир Демчук повідомив: «Дзвонив син вночі, а я думав, що він поранений. За його словами, їх півтора суток викурювали газами і все ж таки невідомо як аеропорт було взірвано».

Після захоплення Донецького аеропорту у Службі Безпеки України повідомили, що хлопець потрапив у полон. Хоча згодом, за результатами ДНК було ідентифіковано тіло хлопця, але батько не впевнений, що це його син.

Володимимр Демчук стверджує: «В мене дуже багато є фотографій, які мені пересилав «Червоний хрест». Фотографії тіла, яке вони піднімали із термінала. Там можна зрозуміти так, 50 на 50. Подивився опис тіла. Син в мене темний, темна борода, темне волосся, таке як в мами. В описі тіла – світле волосся, світла борода. Я мало вірю, але хто б там не був, я захороню його як героя».

Про це повідомили на «Громадському телебаченні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів