У міністерстві оборони наразі не бачать потреби в мобілізації

12:00 27 вересня 2016 р.

З початку року контракт з військом вже підписали близько 53 тисяч громадян України, ще декілька тисяч проходять курсу підготовки.

У прес-службі міністерства оборони України запевнили сьогодні, 27 вересня, що завдяки проведенню успішної кампанії щодо набору військовослужбовців військової служби за контрактом, на сьогоднішній день потреби в оголошені чергової хвилі часткової мобілізації немає. У повідомленні Міноборони також конкретизували, що з початку року контракт з  військом вже підписали близько 53 тисяч військовослужбовців, зокрема – понад шість тисяч офіцерів, а ще декілька тисяч громадян пройшли відповідний відбір, і укладуть контракт після проходження необхідного курсу підготовки.

Таким чином щомісяця лави Збройних Сил України в середньому поповнюють близько шість тисяч контрактників. Враховуючи зазначену тенденцію, до кінця року планується зарахувати ще 15-18 тисяч контрактників.

У прес-службі міністерства оборони України зазначили також: «Успішна реалізація у Збройних Силах України завдання Президента України щодо професіоналізації війська та поступової заміни мобілізованих військовослужбовців на військовослужбовців військової служби за контрактом, дала можливість здійснити демобілізацію останньої (шостої) черги, без оголошення наступної хвилі мобілізації. Всі звільнені у запас військовослужбовці в обов’язковому порядку будуть зараховані до оперативного військового резерву першої черги».

Також наразі у Збройних Силах України тривають підготовчі заходи до осіньої призовної кампанії, в ході якої буде призвано близько 14 тисячі військовослужбовців строкової служби. В подальшому всі військовослужбовці-строковики проходитимуть службу в пунктах постійної дислокації військових частин.

Вони комплектуватимуть лише не бойові військові частини та підрозділи забезпечення. Жоден військовослужбовець строкової військової служби до виконання бойових завдань в районі антитерористичної операції на території Донецької та Луганської області залучатися не буде.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів