У Львові завершують асфальтування вулиці Сихівської (відео)

16:54 8 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Залишилося також відремонтувати світлофор і нанести розмітку.

«Незабаром у Львові стане на ще дві відреконструйовані вулиці більше: до 10 жовтня обіцяють завершити роботи на вулиці Сихівській, а до 24 жовтня – ремонт дорожнього покриття на проспекті Червоної Калини», – повідомили сьогодні, 8 жовтня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«Голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк підкреслює: масштабних робіт тут не проводили впродовж 30 років, відтак сихівчани дуже задоволені результатом. Роботи з реконструкції дороги на вулиці Сихівській розпочались 1 вересня. За цей час тут виконано заміну водопровідних переходів, встановлено дощоприймальні колодязі та нові бордюри, а також виконано регенерацію дорожньої основи за технологією «холодний ресайклінг» на товщину 22 сантиметрів. 

«Це наче  бетонна «подушка», на яку вже влаштували два шари покриття, загальною товщиною 13 см», – відзначив головний інженер компанії «Онур» Олександр Добоні. 

Зараз тут завершуються роботи із влаштування асфальтобетонного покриття. Станом на сьогодні, роботи виконано на 85%. Залишилось ще відремонтувати світлофорний об’єкт та нанести дорожню розмітку.

Олександр Добоні повідомив також: «Під час виконання необхідних робіт виникла низка труднощів, основними з яких є організація дорожнього руху водночас із будівництвом, зважаючи на величезний щоденний потік транспорту, а також не надто сприятливі погодні умови впродовж минулого місяця. Однак ця дорога має прослужити довго: покриття верхнього шару – близько 10 років, основа – 20-30 років. Відбуватиметься лише косметичний ремонт верхніх шарів».

Замовник будівельних робіт – департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР. Роботи виконує ТзОВ «ОНУР Конструкціон Інтернешнл». На об’єкті працюють вісім одиниць техніки.

На час ремонту тут організовано реверсний рух транспорту. Голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк підкреслила: «Сихівчани довго очікували масштабного ремонту вулиці Сихівської, адже з року в рік ми робили лише поточний ремонт, латали ямки. Цьогоріч розпочали капітальні ремонти. З 1980-го року, з моменту створення Сихівського району, вулиця Сихівська не ремонтувалася». 

Своєю чергою, начальник управління житлового господарства Юрій Голець розповів «На вулиці Сихівській максимальна товщина асфальту – чотири сантиметри. Для такої магістральної дороги така товщина є недостатньою, тому тут завжди були проблеми. Цього року вже буде зроблено якісно та надійно». 

Реконструкція вулиці Сихівської загалом передбачала влаштування дорожнього покриття з асфальту (17251 квадратних метрів), ремонт бічних проїздів (1827 квадратних метрів), ремонт технічних тротуарів (1045 квадратних метрів), заміну трьох переходів водопроводу через дорогу, заміну 20-ти дощоприймачів та ремонт світлофора.

Щодо проспекту Червоної Калини, то роботи тут розпочалися 18 вересня. За цей час на ділянці від вулиці Сихівської до вулиці Драгана виконано підготовчі роботи.

У межах передбачених коштів, цьогоріч тут планують виконати повний обсяг робіт з асфальтування проїзної частини основної дороги, а наступного року – завершити ремонт бічних проїздів. Зараз на одній із ділянок дороги облаштовують нижній шар асфальтобетонного покриття – так званий «вирівнюючий». Взагалі ж планують влаштувати три шари покриття.

Загалом реконструкція проспекту передбачає влаштування 74798 квадратних метрів дорожнього покриття з асфальту і 31257 квадратних метрів тротуарів та велодоріжок, а також встановлення 15,4 кілометра бордюрів. голова Сихівської районної адміністрації розповіла також:

«На проспекті Червоної Калини аналогічно проведено заміну інженерних мереж, зараз триває заміна бордюрів та облаштується основа, опісля тут кластимуть 15 сантиметрів асфальту. Попри те, що ремонт вулиці Сихівської та проспекту Червоної Калини був найнагальнішим, в Сихівському районі все ж є ще кілька вулиць, які необхідно відремонтувати найближчим часом: зокрема, вулиці Зелену, Пасічну та Луганську.

Я думаю, що ми відремонтуємо їх вже наступного року, коли депутатський корпус виділить на це кошти. Зараз ми виконуємо роботи на міжквартальних дорогах та у двориках. На ремонті – вулиці Персенківка, на вулиці Стрийській облаштовуємо хідник, завершуємо двір на вулиці Кавалерідзе, і в п’ятницю починаємо роботи на вулиці Демнянській».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів