У Львові заблокували будівлю обласного управління ДФС (відео, оновлено)

23:12 17 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

У середу вранці понад 200 працівників фіскальної служби не змогли дістатися до своїх робочих місць.

У Львові активісти заблокували фіскальну службу і обіцяють підпалити шини. До цього причетні чи не всі громадські організації Львова. Активісти вимагають негайного призначення нового керівника Державної фіскальної служби на Львівщині.

Під стінами ДФС зібралися люди в хакі. Кожен вхід підперли автівкою та обклали шинами. Активісти вимагають від керівника ДФС України Романа Насірова негайного призначення нового голови на Львівщині. Тим паче, що конкурс на посаду уже відбувся.

Під стінами фіскальної служби не тільки активісти. Тут натовп львів'ян, які прийшли здавати звіти. Блокування ДФС їм не до душі, адже невчасно здані звіти це штрафи. До середини не впустили і виконувача обов'язків керівника ДФС Львівщини – Василя Лемішовського, який дивується: «Чому заблоковано приміщення у Львоі, якщо рішення про призначення приймають у Києві».

«Поки що, –запевняють активісти, – будівлю блокуватимуть. Але терпець може увірватися у будь-яку хвилину і запалають шини. Наразі під колишньою податковою палають лише дрова у мангалі». Про це повідомили сьогодні, 17 червня, на «Телеканалі новин «24».

Раніше кореспондент інформаційної агенції «УНН» повідомляв сьогодні, 17 червня: «У ніч на середу львівські активісти, які вимагають прозорого призначення керівника обласного управління Державної фіскальної служби Львівщини, шинами та автомобілями заблокували входи та заїзди в головний офіс львівських податківців, Вранці понад 200 працівників фіскальної служби Львівщини не змогли дістатися до своїх робочих місць. При цьому в.о. керівника ДФС Львівщини написав заяву в міліцію. Активісти виступили з вимогою, щоб до них приїхав начальник Львівського обласного управління МВС Дмитро Загарія».

Натомість у громадському формуванні «Варта1» анонсували вчора, 16 червня:

«Увага Львів!!! Завтра з 8:00 ранку починається радикальний протест!!! Не дозвольте наплювати на принципи Революції Гідності!!!

З 9-го червня під податковою розпочався протестний рух! Максимальна мобілізація!!! Збір 17-го червня на 8:00 ранку біля львівської податкової!!! Ранки холодні тому бажано вдітись тепло. Хто може підвозіть шини протягом дня!!!

Організація ГФ «Рабів до раю не пускають», «Варта 700», «Варта-1», «Афганська сотня», «Волонтерський Полк», «Самооборона Львівського Євромайдану», «Правий Сектор» та інших організацій.

Причина пікету: 4 березня відбулось засідання Ради з кадрових питань. Вони обрали з поміж 16-ти претендентів двох – Маркіяна Мальського (11 голосів) та Михайла Коропецького (9 голосів).

«Нам обіцяли, що з числа цих двох людей буде призначено керівника ДФС Львівщини, але від 4 березня минуло вже достатньо часу, і ми не бачимо керівника. Якщо керівник ДФС Роман Насіров не обере кандидатуру з поміж двох кандидатів, ми будемо вимушені почати безстрокове блокування Львівської податкової», – розповіла Наталія Шелестак, керівник ГО «Варта-700

Ми досі не отримали жодної відповіді на запитання та звернення, направлені до голови ДФС Романа Насірова. Разом з тим, за його словами, Р.Насіров спілкується з невідомими їм людьми, яких називає громадськими діячами та активістами».

Про це повідомили на сторінці громадського формування «Варта1» в інтернет-мережі «ВКонтакте».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів