У Львові встановлять ще 40 контейнерів для збору сухих відходів

10:30 22 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові працюють над реалізацією «Стратегії поводження з відходами», зокрема – над забезпеченням роздільного збору побутового сміття.

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також розповіли: «За інформацією в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами Сергія Сала, уже з вересня цього року на території Залізничного району міста розпочнуть працювати 40 майданчиків для сухих відходів, а на території Галицького району відкриють уже другий майданчик для збору великогабаритних будівельних відходів, старої побутової техніки тощо».

Сергій Сало нагадав: «У  Львові ще з 2010 року було запроваджено роздільний збір твердих побутових відходів за фракціями. За цей час така система постійно вдосконалювалася, збільшувалася кількість відповідної тари для роздільного збору. Відповідно, ця практика має позитивну динаміку, і активно збільшується кількість відібраних відходів, які після збору везуть на переробку.

«Зокрема, у Галицькому районі на сміттєвих майданчиках, які обслуговує перевізник ТзОВ «Грінера Україна», встановлено контейнери для роздільного збору трьох фракцій – скла, вторсировини і змішаних відходів. Натомість, уже з перших днів вересня у Залізничному районі Львова запрацюють 40 майданчиків для сухих відходів», – поінформував також в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами

Сергій Сало також розповів: «А з вересня на вулиці Льва у Галицькому районі почне працювати вже другий майданчик для прийому великогабаритних будівельних відходів. Перший такий майданчик ми відкрили минулого року на вулиці Жовківській, 18. Облуговуватиме їх перевізник ЛКП «Львівспецкомунтранс». Для цього маємо відповідні рішення виконавчого комітету міської ради».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів