У Львові впроваджуватимуть досвід енергоощадності Фрайбурга, – ЛМР

09:30 11 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: drohobych.com.ua

Німецькі фахівці консультуватимуть наших щодо поетапності запровадження технологій у житлових будинках та на підприємствах.

«Львів отримає можливість впроваджувати найкращі світові стандарти у сфері енергозбереження та «зелених технологій», – запевнили «Щоденний Львів» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«Зокрема, з 2016 року у Львові стартує програма співпраці між Львовом та Фрайбургом, в рамках якої Львів отримає доступ до найкращих світових стандартів у енергозбереженні та можливість залучити грантові кошти на такі проекти. Про це вдалось домовитись міському голові Львова Андрію Садовому під час одноденного візиту у Фрайбург з міським головою Фрайбурга Дітером Заломоном. 

У рамках нової програми співпраці Львова та Фрайбурга, експерти з енергозбереження зі Львова матимуть змогу вивчати реальні проекти у Фрайбурзі, а німецькі фахівці консультуватимуть львів’ян щодо поетапності запровадження таких технологій у житлових будинках та на підприємствах у Львові. Саме місто Фрайбург є лідером у Німеччині щодо впровадження енергозберігаючих технологій. 

Міський голова Львова Андрій Садовий зауважив: «Сьогодні у світі поважають сильних. Максимальна енергонезалежність нашої країни і нашого міста – це ключове завдання. Завдяки домовленостям з Фрайбургом ми отримаємо доступ до їх стандартів, які є вищі, ніж навіть у ЄС. Наше завдання – зробити Львів максимально енергетично незалежним і показати приклад для всієї країни».

Також Андрій Садовий разом з головою інженерної комісії Львівської міської ради Остапом Доскічем зустрівся з експертами мерії Фрайбурга та профільними керівниками щодо провадження технологій «Зеленого міста» (комплексу заходів з енергозбереження, сталої мобільності, містопланування), оглянули методологію будівництва Солар-центру (будинок, що повністю збудовано з альтернативних джерел енергії) та «Зелений район» Фрайбурга (повністю збудовано за пріоритетами енергозбереження). Окрім того, міський голова Львова Андрій Садовий взяв участь у 25-річчі заходів з нагоди партнерства Львова та Фрайбурга, разом з міським головою Фрайбурга зустрівся з українською діаспорою, а також виступив з промовою щодо ситуації в Україні. Нагадаємо, у Фрайбурзі мешкає понад 1 тис українців. За результатами зустрічей Андрій Садовий досяг домовленості, що у 2016  році Львів відвідає делегація міста Фрайбург на чолі з міським головою Фрайбурга Дітером Заломоном».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів