У Львові комунальники розпочали реконструкцію площі Митної зі зрізання тополь

11:55 25 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Оновлення майдану біля Музею скульптури Йогана Георга Пінзеля триватиме як цього року, так і наступного.

Учора, 24 червня, стартували роботи з реконструкції та оновлення площі Митної у Львові, зокрема – біля Музею скульптури Йогана Георга Пінзеля. Причому працівники комунального підприємства «Зелений Львів» розпочали її оновлення зі зрізання двох, як повідомили сьогодні, 25 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, старих аварійних тополь, котрі, за словами директора підприємства Богдана Москв’яка, раніше вже пошкодили колектор та в подальшому могли завдати шкоди мешканцям.

Як зазначив головний архітектор міста Юліан Чаплінський, загалом роботи триватимуть і цього року, і наступного. Реконструкція передбачає пониження площі, заміну верхнього покриття та усіх комунікацій, оновлення фонтану, влаштування вуличних меблів та висадку нових зелених насаджень.

Відбуватиметься вона у два етапи, тож, відповідно, продовжиться і наступного року. Найближчим часом будуть розпочаті роботи з заміни комунікацій.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, цього року заплановано завершити роботи з реконструкції та заміни даху в Музеї. Паралельно тривають переговори щодо фінансування робіт з відновлення фасаду Музею. Також він наголосив на тому, що зараз важливо розпочати підготовку проекту з реставрації внутрішньої частини Музею, зокрема, відновлення цінного стінопису. 

Замовником робіт виступає управління охорони історичного середовища міської ради. Попередня вартість ремонту даху становить 3 млн. 52 тисячі грн.

У бюджеті міста Львова передбачено кошти у сумі 2,545 млн. Відтак, місто планує додаткову суму, якої бракуватиме для повного завершення робіт з реконструкції даху, виділити з бюджету.

Попередня вартість реконструкції площі складає 6 млн. грн, а фасаду – приблизно 3,5 млн грн. Про це повідомили сьогодні, 25 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів