У Львові четверо людей госпіталізували через отруєння чадним газом

09:33 22 березня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні зранку, 22 березня, у квартирі на вул. Роксоляни, 25 (Залізничний район) сталось отруєння чадним газом.

Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львівської міської ради, пише DailyLviv.com.  

Чадним газом отруїлись 10-річна дівчинка та 14-річний хлопчик, а також 34-річна жінка та 38-річний чоловік. Їх у стані середньої важкості доправили до лікарень.

Читайте також: У Підбірцях сім'я отруїлась чадним газом

Загалом від початку 2024 року по місту зафіксували 12 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 37 людей, з них 13 – діти. Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Читайте також: У Львові в приватному будинку троє людей отруїлися чадним газом

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові котли чи колонки, цей комин також має бути чистим. У жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ.

Нагадаємо, торік на Львівщині сталась страшна трагедія – внаслідок отруєння чадним газом в приватному будинку загинули 5 осіб. Ще двох дітей з родини госпіталізовані у важкому стані.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів