На Львівщині завершується процес об’єднання ще 22 тергромад

16:14 30 червня 2016 р.

Фото до новини

Адміністративно-територіальну реформу супроводжують три основні проблеми. Це – неузгодженість різних реформ між собою, недостатнє інформування членів територіальних громад про доцільність децентралізації та недостатнє залучення членів громад до процесів прийняття рішень.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 30 червня, під час круглого столу на тему: «Децентралізація та розвиток місцевої демократії на Львівщині», який відбувся у Львівському прес-клубі, повідомив директор програмної ініціативи «Демократична практика» МФ «Відродження»  Олексій Орловський.

- Вирішення першої проблеми в значній мірі залежить від позиції на рівні Києва, тому що, перш за все, між собою повинні належним чином комунікувати органи державної влади, які визначають державну політику в цій сфері, - каже він.

Також, на його думку, членам територіальних громад мало пояснюють, як вони можуть бути безпосередньо залученими до процесу децентралізації.
- Щоби вони реально співпрацювали в цьому процесі, а не заради «галочки». 

Адже закони «Про співробітництво територіальних громад» та «Про добровільне об’єднання територіальних громад» нашпиговані різноманітними положеннями, які вимагають залучати членів територіальних громад, - нагадує  Олексій Орловський.

Водночас, як повідомив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський, саме у Львівській області процес об’єднання громад проходить дуже успішно. 15 об’єднаних територіальних громад Львівщини отримали для реалізації своїх проектів трохи більше 73 млн гривень з бюджетів різного рівня. Загалом таких проектів є 149.

- У 22 потенційних громадах ініційованого процес об’єднання. Деякі вже доходять до логічного завершення, отримали висновки облдержадміністрації. Найближчим часом ми очікуємо рішення громад, щоби  вже звернутися до ЦВК та оголосити вибори в цих громадах, - каже він.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів