У двох пунктах пропуску на Львівщині й надалі перетинатимуть кордон за правилами експерименту

10:54 1 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: vidomosti-ua.com

У зв’язку з фінансовими труднощами, терміни будівництва на польській території пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» наразі буде зміщено.

«Голова Львівської ОДА Олег Синютка зустрівся 29 січня з воєводою Підкарпатського воєводства (Республіка Польща)», – повідомили сьогодні, 1 лютого, в прес-службі Львівського обласного управління ДФС, де також розповіли подробиці:

«Зустріч відбулась у пункті пропуску для автомобільного сполучення «Краковець –Корчова». Під час зустрічі сторони також обговорили питання транскордонної співпраці між Львівщиною і Підкарпатським воєводством. Зокрема з ініціативи начальника Львівської митниці ДФС Левка Прокіпчука обговорили питання здійснення митних та прикордонних функцій нашими службами на польській території цього пункту пропуску.

Як відомо, тут на завершені будівництво дороги, яка з’єднає польську та українську частини доріг міжнародного значення. На ній з української сторони буде розбудовано інфраструктуру, зокрема приміщення для прикордонного та митного контролю.

До цього часу українська сторона запропонувала здійснювати контроль на польській частині пропуску, де вже готові такі приміщення. У разі позитивного вирішення цього питання значно скоротиться час перетину кордону та збільшиться його пропускна здатність. Керівники Львівщини та Підкарпатського воєводства позитивно сприйняли таку ініціативу і взяли її для обговорення та можливого впровадження.

Окрім того, було обговорено питання будівництва на польській території пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце». За інформацією польської сторони, наразі у зв’язку з фінансовими труднощами терміни будівництва буде зміщено.

Під час перебування у пункті пропуску голова ЛОДА Олег Синютка ознайомився з експериментом із розмежування смуг руху для автомобілів з українською та іноземною реєстрацією. Загалом цей експеримент позитивно оцінили і громадяни, і представники прикордонних та митних служб.

Тепер результати експерименту, з урахуванням зауважень, пропозицій та рекомендацій, які були озвучені під час його тривання, буде скеровано до органів центральної  виконавчої влади для вирішення питання щодо введення його в дію на постійній основі. Наразі до 29 лютого транспортні засоби у пунктах пропуску «Краковець» та «Рава-Руська» і надалі перетинатимуть кордон за правилами експерименту».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів