Цьогоріч у Львові чадним газом отруїлися 25 дітей

16:49 17 вересня 2013 р.

Фото до новини

Небезпека зростає зі зниженням температури повітря

Від початку року чадним газом отруїлися у Львові вже 63 особи. Причому 25 із них – діти. А два отруєння були смертельними.

Зокрема, як повідомляє прес-служба міськради, 16 вересня у стані середнього ступеня важкості госпіталізовано отруєних в будинку на вулиці Рубчака дітей 2010 та 2013 років народження. А сьогодні, 17 вересня, на вулиці Зубрівській отруїлися три особи.

Серед них – дитина 2008 року народження, також госпіталізована у стані середнього ступеня важкості. Натомість дорослі після обстеження у Львівській обласній клінічній лікарні відпущені додому.

Тому керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький звертає увагу львівян, що зі зниженням температури повітря небезпека отруєння чадним газом зростає. Відтак просить запам’ятати ознаки й симптоми отруєння ним, при виявленні яких слід негайно ж викликати невідкладну медичну допомогу  головний біль, м`язова слабість, задуха, червоний колір обличчя й потьмарення свідомості.

Оскільки тривала дія чадного газу може привести до смерті, то постраждалого необхідно винести на свіже повітря. Інформує Віктор Іваніцький також про те, що чадний газ (окис вуглецю)  безколірний газ без запаху. І що отруєння ним може статись при згорянні природного газу, під час роботи бензинових двигунів, при пожежах та на деяких промислових об`єктах.

А велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією. Наприклад, у тих квартирах, де встановлені євровікна без повітрофільтрів та в гаражах.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів