Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру України очолив львів’янин (відео, оновлено)

22:00 30 листопада 2015 р.

Назар Холодницький

Назар Холодницький
Фото: Radiosvoboda.org

Назар Холодницький закінчив юридичний факультет Національного університету імені Івана Франка з відзнакою.

«У понеділок, 30 листопада 2015 року, Генеральний прокурор України Віктор Шокін розглянув рекомендації конкурсної комісії з відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі щодо призначення на посаду заступника Генерального прокурора України керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури кандидатів Максима Грищука та Назара Холодницького», – повідомили сьогодні, 30 листопада, в управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, де також поінформували:

«Віктор Шокін вивчив дані щодо тестування на знання законодавчої бази та загальні здібності, переглянув відеозаписи співбесід членів конкурсної комісії з обома претендентами, ознайомився з їх особовими справами та провів особисті співбесіди з кожним із них. 30 листопада 2015 року Генеральний прокурор України Віктор Шокін своїм наказом призначив на посаду заступника Генерального прокурора України керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького».

Про це повідомили сьогодні, 30 листопада, на сайті управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України. Натомість тележурналісти розповіли в понеділок: «Керівником спеціалізованої антикорупційної прокуратури стане Назар Холодницький. Відповідний наказ розміщено на сайті Генпрокуратури. На цю посаду минулої п’ятниці комісія відібрала двох – Максима Грищука та Назара Холодницького. Однак Віктор Шокін після співбесіди віддав голос саме Холодницькому. Головний антикорупційний прокурор родом зі Львова. Є магістром права та кандидатом юридичних наук. Вже 10 років працює в органах прокуратури». 

Про це повідомили сьогодні, 30 листопада, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Тим часом на сторінці «Холодницький Назар Іванович» у Вікіпедії інформують:

Холодницький Назар Іванович (1985, Львів) – український прокурор, перший заступник прокурора Автономної Республіки Крим. Під час конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – один із двох претендентів на цю посаду. 30 листопада 2015 року, наказом генпрокурора Віктора Шокіна, призначений керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Біографія: Народився у 1985 році в місті Львові. У 2006 році закінчив юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка з відзнакою, отримавши кваліфікацію магістра права.

Тоді ж розпочав трудову діяльність в органах прокуратури Київської області на посадах помічника, старшого помічника та старшого прокурора прокуратури Києво-Святошинського району. З березня по грудень 2014 року обіймав посаду старшого помічника першого заступника Генерального прокурора України.

Наказом Генерального прокурора від 22 грудня 2014 року призначений першим заступником прокурора Автономної Республіки Крим, яку після окупації Російською Федерацією передислоковано до міста Києва. Кандидат юридичних наук (2015). 27 листопада 2015 набрав сім голосів членів конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора (керівника САП).

Його кандидатура, поряд з кандидатурою Максима Грищука, подана Генеральному прокурору України Віктору Шокіну. 30 листопада 2015 року Генеральний прокурор України Віктор Шокін своїм наказом призначив на посаду заступника Генерального прокурора України керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів