Самотнім львів’янам похилого віку допомагає 12-річна волонтерка (відео)

11:28 3 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Валерія Ізеницька щосуботи поспішає в геріатричний центр.

12-річна Валерія Ізеницька коли виросте, то обов'язково підкорить комп'ютерну сферу. Маленька львів'янка мріє заробляти багато грошей. І не для себе, а щоби ділитися із самотніми старенькими.

До втілення мрії Лєри ще далеко, але вона вже почала з найменшого – щотижня дівчинка волонтерить у геріатричному центрі. Валерія розповіла: «Мені 12 років. Щодня я роблю, що й усі мої однолітки: важко прокидаюся о сьомій ранку, напівсонну мама мене чеше і годує. А ще я маю обов’язково вигуляти свого Ештона. До школи мені дуже далеко, тому я встигаю подрімати в машині. А далі навчання, друзі кілька разів на тиждень, улюблене хобі. У мене практично немає часу. Але, попри те, я знаходжу час для них».

Щосуботи Лєра і її мама уже кілька місяців прокидаються дуже рано і поспішають у львівський геріатричний центр. Сюди малу привела вчителька танців. Тут Лєра роздає їжу і прибирає.

З часом у дівчинки з'явилися подруги – старші інколи на півстоліття. Вони чекають на Лєру і її гостинці увесь тиждень. Кожна з бабусь розповідає малій свою історію. Не дитячу.

Більшість з цих стареньких – самотні. В Лєрі вони бачать своїх дітей і онуків. З нею діляться переживаннями і секретами.

Про це повідомили на «Телеканал новин «24». Подробиці – в його відеосюжеті:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів