Ротацію третього батальйону територіальної оборони Львівщини «Воля» завершать до 3 грудня, – ЛОДА

19:00 25 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки третього батальйону територіальної оборони Львівщини «Воля» в інтернет-мережі «Facebook»

У прес-службі облдержадміністрації повідомили у вівторок, що ротація третього батальйону територіальної оборони Львівщини «Воля» має бути завершена до 3 грудня цього року.

Третій батальйон територіальної оборони «Воля» (3 БТРО), який з липня перебуває в зоні бойових дій, нарешті повертається додому. «Ротація має бути завершена до 3 грудня цього року», – повідомили нам у прес-службі ОДА Львівської області.

У відомстві також зазначили, що всього з Львівської області мобілізували 7500 осіб. Зокрема, до 3 БТРО увійшло близько 800 мобілізованих.

Третій батальйон територіальної оборони «Воля» був сформований навесні цього року, в основному – з непрофесійних військових. За початковим задумом, його бійці повинні були охороняти стратегічні об'єкти на території Львівської області.

Близько двох місяців солдати «Волі» тренувалися на Яворівському полігоні, а 6 липня батальйон відправили в зону бойових дій, в Луганську область. У жовтні родичі військовослужбовців почали масові акції протесту – по шість годин перекривали центральні вулиці Львова та мітингували, домагаючись ротації для військовослужбовців, які, за їхніми словами, «досі воюють літній формі».

У той же час частина бійців все ж отримала відпустку і відпочивала вдома на «відпустці». Щоб домогтися повної ротації, місцева влада навіть зверталися до Міноборони з письмовими заявами. Про це повідомляється у вівторок на сайті газети «Сегодня».

Як інформував «ЩЛ», журналіст інтернет-видання «LB.ua» Олександр Рудоманов повідомив у сьогодні, 25 листопада, що під Лисичанськом на Луганщині загинув боєць батальйону територіальної оборони Львівщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів