Родини двох полеглих військових зі Львівщини отримали їхні ордени

17:00 23 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Військовослужбовці 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ Роман Мамасуєв і Дмитро Шматко удостоєнні орденів «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Військовослужбовці 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ Роман Мамасуєв і Дмитро Шматко загинули в боях під Авдіївкою, куди вони були відряджені торік. Зокрема, Роман Мамасуєв загинув 22 грудня 2016 року від снайперської кулі, а Дмитро Шматко – 22 березня 2017 року –під час мінометного обстрілу українських позицій.

Нагороди Романа Мамасуєва й Дмитра Шматка урочисто вручили їх родинам в присутності представників влади і командування 184-го Навчального центру. Майор Олександр Іваненко, під командуванням якого служили Роман Мамасуєв і Дмитро Шматко в 184-му Навчальному центрі, запевнив: «Надзвичайно шкода, що такі хлопці гинуть. Вони були справжніми патріотами. Добровільно відправилися в зону бойових дій, понад усе прагнули захистити свою країну та її громадян».

Натомість рідні Романа Мамасуєва й Дмитра Шматка згадують про них, як винятково життєлюбних та завжди готових прийти на допомогу ближнім. Саме тому вони й вирішили піти до війська, відтак, були та залишаються чудовим прикладом до наслідування: вірні, чесні, справжні патріоти України.

Родини загиблих вирішили передати особисті речі хлопців військовому музею 184-го Навчального центру. Зокрема, мати Романа Мамасуєва передала польову форму, в якій загинув її син, як нагадування про героїчну пожертву заради майбутнього наступних поколінь. Натомість близькі та рідні Дмитра та Романа отримали запрошення від командування 184-го Навчального центру на відкриття пам’ятного меморіалу на честь загиблих військовослужбовців.

Про це повідомили сьогодні, 23 серпня, у львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів