Родичі бійців батальйону територіальної оборони Львівщини вимагали їх ротації (відео)

19:23 1 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Юлій Сіваков / Вголос

Як повідомив у середу колишній командир 3-го батальйону тероборони Андрій Кушнір, «хлопці з 9 липня знаходяться в зоні АТО», «їм потрібен відпочинок, на носі – зима, до якої потрібно привести себе в порядок, змінити літню форму на зимову форму, адже першу амуніцію іноземного виробництва вони купували самі за свої гроші, і невідомо, наскільки держава їм зможе допомогти їм у цей період».


Відео: Telekanal ZIK

Сьогодні, 1 жовтня, родичі і товариші по службі військовослужбовців третього батальйону територіальної оборони пікетували Львівську ОДА з вимогою провести термінову ротацію бійців. Колишній командир батальйону Андрій Кушнір пояснив кореспонденту газети «Сегодня»:

«Хлопці з 9 липня знаходяться в зоні АТО, частина з них отримали короткі відпустки, але багато хто до цих пір воюють в Луганській області. Цією батальйон, за офіційною версією, створювали для охорони стратегічних об'єктів в області, але коли виникла необхідність їхати зі зброєю на Донбас, ніхто і «оком не змигнув» – всі самовіддано пішли виконувати наказ.

Хлопцям потрібен відпочинок, на носі – зима, до якої потрібно привести себе в порядок, змінити літню форму на зимову форму, адже першу амуніцію іноземного виробництва вони купували самі за свої гроші, і невідомо, наскільки держава їм зможе допомогти їм у цей період. Тому, зараз ми ставимо питання руба – або ротація, або ми будемо пікетувати органи влади «до перемоги».

У загальній складності, на перехресті вулиць біля будівлі ОДА, – Винниченка та Підвальна – зібралися близько сотні родичів, поранених бійців і тих, кого відкликали у відпустку. Протестувальники навіть перекрили дорожній рух, через що в центрі міста утворилися пробки.

Тим часом, глава ОДА Львівської області Юрій Турянський вже встиг повідомити, що питання по батальйону не в компетенції облдержадміністрації, але пообіцяв письмово звернутися до Міноборони України з проханням провести ротацію. «У той же час ОДА відповідає за матеріально-технічне та фінансове та фінансове забезпечення бійців третього батальйону, ми виділяємо кошти на потреби військових. І, за словами самих бійців, вони забезпечені всім на відповідному рівні», – повідомляє прес-служба ОДА, посилаючись на слова Турянського. Інформуючи про це в середу, газета «Сегодня» також нагадує:

«На початку травня у Львівській області почали формувати батальйон територіальної оборони для охорони важливих об'єктів місцевої інфраструктури, державного кордону, шляхів автомобільного та залізничного сполучення. В Луганську область більш п'ятисот військовослужбовців батальйону відправили в ніч на 4 липня. Трохи більше місяця вояки проходили посилену бойову підготовку на Яворівському полігоні і вже тоді запевняли журналістів, що в будь-який момент готові відправитися в «гарячу точку» захищати Батьківщину».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів