Ремонт вулиці Богданівської у Львові планують завершити в листопаді (+відео)

14:40 1 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Міський голова Андрій Садовий запевнив: «Буде якісна основа, міняємо повністю колектор, міняємо водогін, всю інженерію, три шари асфальту».

«У Львові ремонтують вулицю Богданівську на ділянці від вулиці Золочівської до вулиці Пластової», – повідомили сьогодні, 1 серпня, в прес-службі міськради., де також розповіли подробиці:

«Роботи були розпочаті у липні, а закінчити їх планують у листопаді цього року. Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, котрий сьогодні оглянув виконання робіт, складність ремонту у тому, що прокладають нову основу на глибині 1,5-2 метрів. Також планується фактично будівництво нового колектора. Буде влаштована велосипедна доріжка, нові хідники, освітлення. Міський голова розповів

«Вулиця Богданівська завжди була складною для проїзду і по ній старались не їхати, її об’їжджали, хоче це дуже хороше з’єднання з центральною частиною міста. Тут знаходяться дуже багато промислових підприємств.

Я переконаний, коли вулииця буде завершена, тут буде і певний економічний підйом, бо ці підприємства отримають нове дихання. Інфраструктура і інвестиції в інфраструктуру автоматично дають притік нових робочих місць.

Зараз ми бачимо ділянку, яка в ремонті. Це один кілометр і 20 метрів. Бачимо ті недоліки, які були зроблені ще коли вулиці ицю починали будувати, бо була дуже невелика і неширока основа. Оскільки грунти дуже складні, ця дорога постійно була горбата. Зараз ми основу робимо з глибини 1,5-2 метра.

Буде якісна основа, міняємо повністю колектор, міняємо водогін, всю інженерію, три шари асфальту. Найближчим часом ми почнемо другу частину – це ще 500 м. Плануємо цю частину завершити до початку жовтня, до кінця жовтня хочемо завершити другий кусок дороги.

Робота складна, але транспортне сполучення буде значно покращене і комфорт їзди. Крім дороги, буде якісний хідник для пішоходів, буде велодоріжка.

Проблема у тому, що тут треба достатньо глибоко зробити основу, бо є складність з грунтами. Ми ж хочемо дорогу зробити на довго. Складність заключається у колекторі, який треба фактично заново збудувати.

Треба поміняти всю інженерію, водогін, дощову каналізацію. Це складний процес. Коли весь процес інженерії буде завершено, буде зроблена основа, і на основу буде покладено три шари асфальту».

На сьогодні розібрано дорожнє покриття на ділянці від АЗС «ANP» до АЗС «WOG» – 340 метрів. Також влаштовано корито під дорожню основу протяжністю 180 метрів, дренаж – 45 метрів, піщану основу під проїжджу частину протяжністю 150 метрів. Щоденно на об’єкті працює 10 одиниць техніки та 25 працівників.

Заплановані обсяги робіт: довжина ділянки реконструкції вулиці иці – 1023 метрів;

відновлення дорожнього покриття в асфальтобетоні – 18345 квадратних метрів; ремонт тротуарів з ФЕМ – 6073 квадратних метрів; влаштування велодоріжок в асфальтобетоні – 3156 квадратних метрів; встановлення бордюрів – 2219 метрів; встановлення поребриків – 4835 метрів; влаштування каналізаційного колектора діаметром 500-1000 міліметрів – 526 метрів; заміна водопровідних мереж діаметром 600 міліметрів – 1062 метрів; заміна дощоприймачів з гідрозатворами – 38. Вартість об’єкту згідно робочого проекту – 57 18 тисяч гривень.

У першій половині серпня цього року планується розпочати роботи на іншій ділянці вулиці Богданівської – від вулиці Дорога Кривчицька до вулиці Золочівської. Замовник – департамент житлового господарства та інфраструктури. Генпідрядна організації – ТзОВ «ОНУР Конструкціон Інтернешнл».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів