Реконструкцію вулиці Сихівської у Львові планують завершити до суботи (відео)

16:10 8 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Залишилось ще відремонтувати світлофорний об’єкт та нанести дорожню розмітку.

«Незабаром у Львові стане на ще дві відреконструйовані вулиці більше: до 10 жовтня обіцяють завершити роботи на вулиці Сихівській, а до 24 жовтня – ремонт дорожнього покриття на проспекті Червоної Калини», – повідомили сьогодні, 8 жовтня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«Роботи з реконструкції дороги на вулиці Сихівській розпочались 1 вересня. За цей час тут виконано заміну водопровідних переходів, встановлено дощоприймальні колодязі та нові бордюри, а також виконано регенерацію дорожньої основи за технологією «холодний ресайклінг» на товщину 22 сантиметрів. Завершуються роботи із влаштування асфальтобетонного покриття.

Станом на сьогодні, роботи виконано на 85%. Залишилось ще відремонтувати світлофорний об’єкт та нанести дорожню розмітку.

Замовник будівельних робіт – департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР. Роботи виконує ТзОВ «ОНУР Конструкціон Інтернешнл». На об’єкті працює 8 одиниць техніки.

На час ремонту тут організовано реверсний рух транспорту. Голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк підкреслила: «Сихівчани довго очікували масштабного ремонту вулиці Сихівської, адже з року в рік ми робили лише поточний ремонт, латали ямки. Цьогоріч розпочали капітальні ремонти. З 1980-го року, з моменту створення Сихівського району, вулиця Сихівська не ремонтувалася». 

Своєю чергою, начальник управління житлового господарства Юрій Голець розповів «На вулиці Сихівській максимальна товщина асфальту – чотири сантиметри. Для такої магістральної дороги така товщина є недостатньою, тому тут завжди були проблеми. Цього року вже буде зроблено якісно та надійно». 

Реконструкція вулиці Сихівської загалом передбачала влаштування дорожнього покриття з асфальту (17251 квадратних метрів), ремонт бічних проїздів (1827 квадратних метрів), ремонт технічних тротуарів (1045 квадратних метрів), заміну трьох переходів водопроводу через дорогу, заміну 20-ти дощоприймачів та ремонт світлофора.

Щодо проспекту Червоної Калини, то роботи тут розпочалися 18 вересня. За цей час на ділянці від вулиці Сихівської до вулиці Драгана виконано підготовчі роботи. В межах передбачених коштів, цьогоріч тут планують виконати повний обсяг робіт з асфальтування проїзної частини основної дороги, а наступного року – завершити ремонт бічних проїздів. Загалом реконструкція проспекту передбачає влаштування 74798 квадратних метрів дорожнього покриття з асфальту і 31257 квадратних метрів тротуарів та велодоріжок, а також встановлення 15,4 кілометра бордюрів.

Водночас, зараз триває реконструкція проспекту Свободи (від вулиці Академіка Гнатюка до вулиці Вороного) та вулиці Лисенка (від вулиці Заньковецької до вулиці Миклухо-Маклая). Як повідомили в управлінні інженерного господарства, в суботу відкриють для проїзду транспорту вулицю Лисенка на ділянці від вул Короленка до вул Миклухо-Маклая.

Також в суботу буде відкритим для проїзду проспект Свободи від вулиці Гнатюка до вулиці Коперника. Окрім цього, прокладають велодоріжки в Рясне-1 (від вулиці Величковського до вулиці Ковча) та на проспекті Чорновола (від вулиці Під Дубом до вулиці Липинського).

Нагадаємо, що з 2006 р. у місті відремонтовано понад 110 км доріг. Серед них – основні магістралі міста: вулиці Стрийська, Липинського, Шевченка, Городоцька, Княгині Ольги, Любінська, Кульпарківська, Личаківська, Зелена й проспект Чорновола. Автентичне покриття бруківкою повернули центральним вулицям – Куліша, Лесі Українки й Січових Стрільців, проспекту Свободи, площам Галицькій і  Старий Ринок тощо. Окрім цього, згідно з програмою «Львів 2020», у пріоритетах роботи міської влади на наступні роки є також розширення трамвайних гілок, зокрема нове трамвайне сполучення на Топольну (вулиці Щурата вулиці Мазепи), до стадіону (вулиці Княгині Ольги, Наукова, Вернадського), із Сахарова до вулиці Коперніка та продовження вулиці Пасічної; будівництво чотирьох нових великих автомагістралей (вулиці Ряшівська, Вернадського, Рясне-2, аеропорт – вулиця Кульпарківська); створення мережі вулиць із заспокоєним рухом тощо. Детальніше з пріоритетами можна ознайомитись на сайті: http://lviv2020.com/.

Загалом у 2015 році районним адміністраціям міста спрямували для проведення поточних ремонтів проїжджої частини та тротуарів104 мільйонів гривень. Відтак, упродовж року заплановано відремонтувати 180 тисяч квадратних метрів. доріг та 60 тисяч квадратних метрів тротуарів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів