Президент України проінспектував ремонт автодороги Мукачеве-Львів (відео)

17:30 21 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: president.gov.ua

На заходи з безпеки руху та облаштування траси необхідні додаткові кошти в сумі 100 млн. грн.

«У рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області Президент України Петро Порошенко зустрівся з громадськими організаціями, які контролюють будівництво дороги державного значення Н-09 Мукачеве-Львів, та ознайомився з ходом робіт», – повідомили сьогодні, 21 жовтня, в прес-службі Глави держави, де також поінформували:

«Президент поспілкувався з представниками громадських організацій, серед яких учасники АТО. Так, за їхньою інформацією, завдяки контролю громадськості вдалося зекономити 18 мільйонів гривень. Глава держави зазначив, звертаючись до волонтерів: 

«Ваша справа – контролювати. Влада – ваші партнери, щоб усі закупівлі і тендери відбувалися прозоро. Була проведена перевірка витрат на будівництво доріг, і вже зараз можна стверджувати про зменшення витрат на 11% на погонний метр.

Для розвитку будь-якої країни важливе будівництво інфраструктури та доріг, підкресливши, що Прикарпаття має розвивати свій туристичний та транспортний потенціал. Цього року ми ставимо пріоритетом, щоб відбудувати дорожню мережу на Івано-Франківщині.

За останній рік значно збільшилася кількість туристів, які приїжджають в Україну, і якісна інфраструктура, в тому числі дороги, відіграють надзвичайну роль в розвитку регіону. Більше 800 млн гривень було виділено на ремонт доріг карпатського регіону».

Начальник служби автомобільних доріг в області Василь Буджак ознайомив Главу держави із ходом дорожніх робіт на ділянці шляху. Зокрема, він повідомив, що із 442,9 кілометра автомобільної дороги загального користування державного значення Н-09 територією Івано-Франківської області пролягає 191,4 кілометра.

Траса Н-09 є однією з ключових автодоріг, які забезпечують рух у напрямку західного кордону. Ремонт дороги сприятиме поліпшенню транспортного сполучення, збільшенню вантажо- та пасажиропотоків.

На поточний ремонт автомобільної дороги Мукачеве-Львів на ділянці Івано-Франківськ – Галич – Рогатин – межа Львівської області постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня цього року № 323 було затверджено фінансування в сумі 310 млн. грн. У липні також було спрямовано 40 мільйонів гривень з коштів державного фонду регіонального розвитку. За рахунок цих коштів буде виконано тільки будівельні роботи. На заходи з безпеки руху та облаштування дороги необхідні додаткові кошти в сумі 100 млн. грн».

Про це повідомили сьогодні, 21 жовтня, в прес-службі Президента України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів