Ще одна пожежна команда буде гарантувати безпеку на Львівщині

18:10 28 квітня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України

У п’ятницю, 28 квітня, відбулося урочисте відкриття місцевої пожежної команди в одному з найвіддаленіших куточків регіону – в селищі Більчі в Миколаївському районі Львівської.

Про це повідомили сьогодні, 28 квітня, у Львівському обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України, де також поінформували: «Ця подія є результатом активної співпраці районної влади, рятувальників та сільської громади, які  доклали чимало спільних зусиль для реалізації проекту. Від сьогодні рятувальники місцевої пожежної команди гарантуватимуть безпеку селищ Більче та Болоня, у яких проживає близько півтори тисячі мешканців».

Участь у представленні пожежної команди взяли керівники Миколаївської районної ради та районної державної адміністрації, сільської ради, місцеві депутати, представники громадськості та Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Урочисту червону стрічку, на честь відкриття приміщення нової місцевої пожежної команди, перерізали заступник начальника Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Україниз державного нагляду та контролю Юрій Кагітін разом із головою Миколаївської РДА Тарасом Оприском. Настоятель місцевого храму отець Ярослав освятив пожежний автомобіль та приміщення пожежного депо, де рятувальники нестимуть службу.

Під час церемонії відкриття до присутніх з вітальним словом звернувся сільський голова Степан Суховерський: «Я постійно закликаю своїх колег - сільських голів, аби вони не стояли осторонь даної проблеми, а всіма силами сприяли її вирішенню. Адже, створення місцевих пожежних команд у районі забезпечить надійний захист громадян, населених пунктів, виробничих об’єктів та сільськогосподарських угідь від пожеж. Переконаний, що кожен з нас зацікавлений у безпеці рідного села».

В управлінні ДСНС також розповіли: «Цей підрозділ місцевої пожежної охорони створений  насамперед для гарантування безпечних умов життєдіяльності мешканців сільської ради, а також для формування тісної взаємодії із державними пожежно-рятувальними підрозділами Миколаївського району при реагуванні на надзвичайні ситуації та проведення рятувальних заходів різного характеру».

Привітав працівників місцевої пожежної команди із початком роботи й заступник начальника Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України з державного нагляду та контролю Юрій Кагітін. У своєму вітальному слові він зазначив, що підрозділи оперативно-рятувальної служби Львівщини перебувають у постійній бойовій готовності і завжди готові прийти на допомогу населенню. Але саме у віддалених населених пунктах місцева пожежна команда стане найкращим помічником професійним вогнеборцям,  адже зможе швидко прибути на місце біди й ліквідувати її наслідки.

На даний час у Більчицькій пожежній команді працюватиме  п’ятеро рятувальників. Всі вони отримали формений одяг та взуття, та пройшли відповідні фахові навчання. 

Представники Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України вручили рятувальникам місцевої пожежної команди ключі від пожежного автомобіля із усім необхідним пожежно-технічним обладнанням, та побажати їм гідно виконувати свій професійний обов'язок на благо українського народу. А на завершення відкриття присутнім подарували чудовий музичний дарунок від народного вокального гурту «Гердан».  

Створення мережі місцевих пожежних команд відбувається в рамках підписаного меморандуму про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією та Державною службою України з надзвичайних ситуацій щодо організації та розвитку рятувальної справи, надання допомоги в разі необхідності при ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, гасіння пожеж та реалізації заходів цивільного захисту.

Про це повідомили сьогодні, 28 квітня, в прес-службі Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України, де також опублікували фоторепортаж з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів