Повітряні Сили України випробовуватимуть ракети неподалік Криму

17:45 30 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Начальник прес-служби Повітряних Сил Збройних Сил України Роман Юрчило запевнив, що повітряні стрільби відбуватимуться винятково в повітряному просторі України та здійснюватимуться згідно з нормами міжнародного права.

Начальник прес-служби Повітряних Сил Збройних Сил України Роман Юрчило повідомив сьогодні, 30 листопада, що військових навчаннях на півдні України поблизу тимчасово окупованого Криму, які заплановані на 1-2 грудня, будуть задіяні зенітно-ракетні війська, бойова, транспортна і безпілотна авіація та відбудуться випробування зенітних керованих ракет середньої дальності. Він також зазначив: «На даний час в Повітряних силах України триває підготовка до цих контрольно-льотних випробувань зенітних керованих ракет середньої дальності, які плануються в південній частині України. До проведення заходу планується залучити екіпажі бойової, транспортної авіації, підрозділи зенітно-ракетних військ та також безпілотної авіації».

Роман Юрчило також запевнив: «Попередньо Повітряними силами, відповідно до визначеної процедури, було завчасно підготовлено авіаційне сповіщення (NOTAM). Зроблено це з метою своєчасного оповіщення провайдерів авіаційних послуг різних держав, авіакомпаній, екіпажів, повітряних суден про можливу небезпеку використання повітряного простору під час прольотів в зоні їх проведення».

Начальник прес-служби Повітряних Сил Збройних Сил України підкреслив, що повітряні стрільби відбуватимуться винятково в повітряному просторі України та здійснюватимуться згідно з нормами міжнародного права. Роман Юрчило розповів усе це в коментарі для інформагенції УНІАН, в якому нагадали, що ЗМІ з посиланням на джерела в Міноборони України повідомили – Росія погрожує Києву і разі проведення Україною ракетних стрільб поблизу тимчасово окупованого Криму ракетним ударом.

У листі, датованому 26 листопада, зокрема, йдеться про те, що, якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, збиватиме українські ракети, а по-друге – завдасть удару по українських пускових установках. У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов попросив РФ не панікувати через ракетні стрільби України. Він підкреслив, що ракетні випробування Україна проводитиме згідно з усіма міжнародними зобов'язаннями і договорами у своєму суверенному повітряному просторі. Сьогодні, 30 листопада, речник міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко наголосив, що погрози не можуть стати на заваді планам України щодо військових навчань.

Як інформував «Щоденний Львів», Міноборони РФ погрожує Україні ракетним ударом, однак секретар РНБО запевнив, що Україна продовжуватиме ракетні випробування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів