Помер батько співачки-зрадниці Ані Лорак – Мирослав Куєк

12:37 18 квітня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні, 18 квітня, помер батько української співачки, яка зрадила Україну, Ані Лорак – Мирослав Куєк.

Про це  повідомив журналіст Юхим Гусар, пише DailyLviv.com.

Батькові Кароліни Куєк (Лорак) було 77 років.

«Сьогодні сумна звістка сколихнула серце: помер Мирослав Куєк. Куєк Мирослав Іванович – поет, літератор, член НСЖУ, заслужений журналіст України, громадсько-культурний діяч, батько співачки Ані Лорак (Кароліни Куєк)», – йдеться у повідомленні.

Наразі невідомо, чи приїде співачка, яка виїхала жити до Москви і прийняла російське громадянство, на похорон свого батька. Поки що жодним чином Лорак публічно на смерть батька не відреагувала, жодних дописів у її соцмережах з цього приводу немає. 

Мама Кароліни - Жанна Линькова, яка народила доньку вже будучи розлученою з Мирославом Куєком, багато років працювала диктором Чернівецького обласного радіо.

Довідка:

Народився Мирослав Куєк 1 січня 1947 року у с. Витилівка Кіцманського району Чернівецької області. Закінчив режисерське відділення Чернівецького культосвітнього училища у 1966 році, філологічний факультет Чернівецького держуніверситету у 1983 році. З 1972 року був на журналістській роботі. Працював завідувачем відділу кіцманської райгазети «Вільне життя». Редактор багатьох літературних та краєзнавчих книг, автор поетичної збірки «Священний дар любові» та низки пісень, які виконують професійні співаки.

Удостоєний подяки Президента України (1999) та Державної стипендії видатним діячам у галузі культури  (2003). Лауреат літературно-мистецької премії ім. Віктора Зубаря.

Мирослав Куєк завжди займав свідому позицію. У 1970 році Мирослав Куєк, студент філфаку, разом з товаришами до 100-річчя від дня народження Леніна повісив на браму Чернівецького університету синьо-жовтого прапора. За це його вигнали з вузу.

«Кагебешники довго нас тягали. Після настійливо рекомендували поїхати в Казахстан на комсомольську будову. Будував там будинки. Повернувся через два роки. Мій тернопільський товариш був секретарем обкому партії — знав, що і як можна нахімічити з документами. Допоміг влаштуватися в цю газету», – йдеться у матеріалі Gazeta.ua.

Нагадаємо, зранку, 16 квітня, раптово помер Дмитро Капранов - історик, український письменник, видавець, публіцист, громадський діяч, блогер.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів