Польща готова до нових порушень свого повітряного простору російськими ракетами

17:10 24 березня 2024 р.

Фото до новини

«Поки триває війна в Україні, такі інциденти, як порушення польського повітряного простору російськими ракетами, швидше за все, відбуватимуться і надалі».

 Про це заявив у неділю, 24 березня, спікер Сейму Польщі Шимон Головня, повідомляє Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Спікер Сейму Шимон Головня прокоментував ситуацію, що склалася в неділю, 24 березня, вранці, коли, за даними Оперативного командування Збройних сил, одна з російських маневрових ракет порушила повітряний простір Республіки Польща.

«Такі інциденти траплялися, трапляються і, швидше за все, доки триватиме (повномасштабна — ред.) війна в Україні, вони будуть траплятися. Найважливіше, щоб ми були в безпеці, щоб всі системи працювали, щоб ми ще більше, так би мовити, вдосконалювали ці системи і не шкодували ні сил, ні грошей на те, щоб озброїтися», — сказав спікер польського Сейму.

«Найголовніше — чи вміємо ми реагувати на такі ситуації, і виявилося, що вміємо», — додав Шимон Головня, а також підкреслив, що будь-які дії, пов'язані з перехопленням і збиттям ракет, які порушують польський повітряний простір, повинні здійснюватися таким чином, щоб не завдати шкоди польському цивільному населенню.

«Збити таку ракету означає, що її уламки повинні кудись впасти, це стає неконтрольованим і набагато складнішим процесом. Я абсолютно переконаний, що армія поводилася тут саме так, як і повинна була поводитися», — підсумував спікер Сейму. 

Нагадаємо, сьогодні російська ракета зайшла у повітряний простір Польщі в районі н.п. Осердов і перебувала в ньому 39 секунд

Згодом польський експерт пояснив, для чого Росія програмує свої ракети на порушення повітряного простору Польщі.

Читайте такожРосія здійснила терористичний удар по найбільшому в Європі газовому сховищу на території Львівщини

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів