Перевізники пообіцяли зберегти пільгу для учасників бойових дій

12:29 31 травня 2018 р.

Фото до новини

Учасники бойових дій, бійці добровольчих батальйонів, особи, які отримали інвалідність під час бойових дій, члени сімей загиблих під час російсько-української війни, особи з інвалідністю за зором (перша група) та супроводжуюча особа мають право на безкоштовний проїзд у міських, приміських та міжміських маршрутках Львівської області.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це 31 травня під час прес-конференції на тему «Перебіг монетизації в районах області. Проїзд учасників бойових дій у автобусах Львівщини», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

За його словами, сьогодні перевізники та обласна влада уклали безстроковий меморандум, згідно з яким вищезгаданим категоріям пасажирів залишили їхнє право на безкоштовний проїзд. Загалом таких осіб в області налічують 35 тисяч.

- Ми домовилися, що учасників бойових дій та бійців добровольчих батальйонів перевізники будуть перевозити за свій кошт. А ось за перевезення інших категорій осіб, які отримали інвалідність під час бойових дій, членів сімей загиблих під час російсько-української війни, осіб з інвалідністю за зором (першої групи) та супроводжуючої особи, обласна влада зобов’язалася вишукати кошти для компенсації, - каже Іван Велійка. 

Іван Велійка запевнив, що учасникам бойових дій не треба приходити під стіни облдержадміністрації та вимагати від влади виконувати ті обіцянки, які їм дали. 

- Вони вже зробили те, на що не здатні 95 відсотків чоловіків – полишили свої родини, взяли автомати в руки і пішли захищати нашу країну. Я би так не зміг, - зізнався голова Асоціації перевізників. 

За словами Івана Велійки, обласна влада та перевізники будуть звертатися до Кабінету Міністрів, аби компенсацію за перевезення учасників бойових дій взяла на себе держава і не перекладала цей тягар на плечі місцевих рад. 

- Проте, навіть якщо уряд не вирішить питання компенсації, ми все одно не змушуватимемо наших бійців платити за проїзд у міських, приміських та міжміських маршрутках Львова та області, - пообіцяв Іван Велійка. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів