Нотаріальна палата України опечатана

14:37 21 травня 2015 р.

Фото до новини

Програвши торік вибори президента Нотаріальної палати на з'їзді нотаріусів України, Людмила Павлова намагається повернутися в керівне крісло завдяки судовим рішенням, а не волевиявленню колег за професією.

18 травня ц.р. Нотаріальна палата України прийняла звернення до правоохоронних органів, засобів масової інформації та юридичної спільноти. Подаємо його повний текст: "Шановні колеги, журналісти, представники влади та громадськості! Звертаємо вашу увагу на те, що навколо Нотаріальної палати України наразі вчиняються організовані протиправні дії з боку приватних осіб з метою протизаконної зміни керівництва Палати та заволодіння її майном.

Зокрема, програвши вибори президента Нотаріальної палати, і незважаючи на рішення легітимного органу самоврядування нотаріальної спільноти - З’їзду нотаріусів - від 10.01.2014 про обрання президентом Палати Василини Н.В., колишній керівник Нотаріальної палати Павлова Л. М. вчиняє низку спроб самовільно в обхід голосування поновитися на виборній посаді президента, а також силовим способом заволодіти приміщенням і майном Нотаріальної палати без правоустановчих документів. Наразі Нотаріальна Палата звернулась із відповідними заявами до правоохоронних органів щодо припинення незаконних дій Павлової Л.М. і перебуває в стані судових суперечок з нею як колишнім президентом.

Щоб не допустити подальшої дискредитації інституту нотаріату і всієї системи правових інституцій України, звертаємось до громадськості, органів влади та засобів масової інформації з проханням об’єктивно, неупереджено і в повну міру оцінювати та висвітлювати події навколо Нотаріальної палати, виходячи виключно з норм діючого законодавства, а також належним чином ставитись до можливих інформаційних провокацій.

Ми, нотаріальна спільнота України, члени Нотаріальної палати, державні та приватні нотаріуси сподіваємося, що правоохоронні органи України, керуючись принципом верховенства права, не допустять рейдерських захоплень Нотаріальної палати, і гарантоване законом про нотаріат право нотаріальної спільноти на самоуправління буде захищено.

 За додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка, за тел. 093 549 6962

 ХРОНОЛОГІЯ ПОДІЙ

12 травня 2015 року Голосіївським районним судом м. Києва (суддя Калініченко Л.С.) було ухвалено рішення по справі № 752/14316/14-ц (провадження № 2/752/190/15), яким позов Павлової Людмили Миколаївни до Нотаріальної палати України, треті особи: Реєстраційна служба Головного управління юстиції у м. Києві, Василина Наталія Володимирівна про скасування рішення, поновлення на роботі, зобов’язання вчинити певні дії задоволено частково.

12 травня 2015 року Голосіївським районним судом м. Києва (суддя Калініченко Л.С.) проголошено лише вступну та резолютивну його частини.

Резолютивна частина Рішення Голосіївського районного суду м. Києва (суддя Калініченко Л.С.) 12 травня 2015 року не містить інформації про допущення судом його негайного виконання. Відповідно до статті 223 Цивільного процесуального кодексу України Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. При цьому відповідно до статті 294 Цивільного процесуального кодексу України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення.

Станом на 15 травня 2015 року Нотаріальна палата України не отримала повного Рішення, незважаючи на неодноразові наші намагання.

Незважаючи на це, 14 травня 2015 року позивачкою Павловою Л.М. разом із Відділом державної виконавчої служби Голосіївського районного управління юстиції у м. Києві здійснили рейдерське захоплення (проникнення) приміщень Нотаріальної палати України .

У приміщенні Нотаріальної палати України 14.05.2015 року був здійснений доступ в усі кабінети, шафи тощо. Крім того, з ними прийшли невідомі особи, яких позиціонували як охорону, котрі фізично не дали можливості потрапити на роботу Президенту НПУ, виконавчому директору та іншим співробітникам.

Зважаючи на це, виконавчим директором НПУ були викликані наряд міліції та слідчо-оперативна група для доступу в офіс і встановлення факту правопорушення. На сьогодні з метою недопущення повторного силового захоплення приміщень Нотаріальною палатою України були опечатані всі приміщення та шафи та вжито заходів щодо їх охорони".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів