Навчання в Інформаційно-практичному центрі безпеки міста вже пройшли 1800 львів’ян

12:00 2 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, 500 осіб навчилися в Інформаційно-практичному центрі безпеки міста надавати домедичну допомогу, 300 – освоїли основи елементів самозахисту, 150 – пройшли психологічні тренінги, близько 500 – отримали інформаційні консультації з основ цивільного захисту та основ безпеки життєдіяльності.

У прес-службі ЛМР повідомили в четвер «Щоденному Львову», що з 12 вересня в Інформаційно-практичному центрі безпеки міста безплатно пройшли навчання та отримали інформаційні консультації 1800 осіб, з них 350 отримали військову підготовку, 500 – навчились надавати домедичну допомогу, 300 осіб освоїли основи елементів самозахисту, 150 пройшли психологічні тренінги, а близько 500 осіб отримали інформаційні консультації з основ цивільного захисту та основ безпеки життєдіяльності. 

Виконувач обов’язків начальника управління внутрішньої політики ЛМР Оксана Крутій зазначила: «Середня відвідуваність Центру в день становить 150 осіб. В більшості мешканці звертаються за інформацією щодо можливості відвідування тих чи інших навчань». 

У прес-службі ЛМР також нагадали:

«Інформаційно-практичний центр безпеки міста працює щодня з 10:00 до 20:30 у наметі на площі Ринок. Кожен охочий може отримати інформацію із таких напрямків: екстрена медицина; основи самозахисту; основи військової справи; цивільна оборона. Про тренінги та лекції можна дізнатися безпосередньо у Інформаційно-практичному центрі безпеки міста. Усі заходи є безплатними. 

Теоретичний і практичний курси екстреної медицини, надання першої медичної допомоги здійснюються разом із Центром медицини катастроф, Мальтійською службою та Червоним хрестом. Практичний курс військової підготовки можна пройти на базі Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

У четвер та п’ятницю проводяться 4-годинні теоретичні курси, а в суботу – практичні заняття на полігоні. Тренінги та інструктаж з основ самозахисту проводять представники спортивних організацій, федерацій, шкіл.

Участь у заходах – лише за попередньою реєстрацією. Зареєструватись на практичні та теоретичні заняття можна в Центрі на рецепції.

Адреса Центру: площа Ринок, 1, тел.: (032) 297-55-51, 297-55-52; мail: safecity.center@gmail.com, сайт http://safe-city.com.ua».

У прес-службі ЛМР також повідомили, що1 жовтня у Інформаційно-практичному центрі безпеки міста для жінок-працівників Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели теоретичний курс з основ самозахисту. І повідомленні також конкретизували:

«Ініціатор курсу, провідний спеціаліст ЛМЦСССДМ, який володіє стилями бойових мистецтв, Андрій Блонський, ознайомив учасниць навчання із найпоширенішими способами самозахисту під час нападу противника, видами зброї, які можна застосовувати, а також підручними засобами, які, у випадку необхідності, слугують методами захисту. А в.о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Рубай . розповіла:

«У соціальній службі працює понад 80% жінок. Соціальний працівник щодня стукає у двері кризових сімей, які потрапили у складні життєві обставини.

Дуже часто це насильство у сім’ї, люди із непростими життєвими ситуаціями. Ми завжди намагаємось досягти діалогу та взаєморозуміння, проте бувають різні випадки, в тому числі небезпечні для життя.

Загроза може йти не лише від небезпечних людей, але й від тварин, зокрема собак. Саме тому для наших жінок важливим є вміння постояти за себе, використовуючи різноманітні методи самозахисту, знати як поводитись з тваринами».

Цікавинкою навчання стало вивчення засобів захисту, які містяться у жіночій сумці. Кожна учасниця спробувала «нанести удар противнику» звичайною кульковою ручкою, обеззброїти нападника лаком для волосся, або ж парасолею.  Теоретичні навики фахівці зможуть застосувати під час практичних занять наступного тижня». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів