Найліпше юстиція працює у Дрогобичі. Найгірше – у Львові (відео)

11:02 9 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: Львівський прес-клуб

Такими є результати соціологічного опитування, яке було проведено у чотирьох містах Львівської області – Дрогобичі, Стрию, Червонограді та Львові.


Відео: Львівський прес-клуб

Про те, що в Дрогобичі хороша якість обслуговування, заявило 75% опитуваних. А у Львові схвальну оцінку дало лише 36% респодентів. 

Про це сьогодні, 9 лютого, під час прес-конференції на тему:

«Громадська оцінка якості адміністративних послуг територіальних управлінь юстиції у Львівській області», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив заступник голови правління ЛГО «Центр досліджень місцевого самоврядування» Ігор Бригілевич. 

За його словами, відвідувачів просили оцінити роботу юстиції за чотирма критеріями. Це – фізична та фінансова доступність послуг, зручність та комфортність перебування у приміщенні, повнота та зрозумілість інформації про послуги і якість обслуговування працівниками.

- Найвищу оцінку отримали працівники за якість обслуговування. Найнижчу - умови доступу для осіб з обмеженими можливостями. Були також зауваження про незручність оплати й некомфортність перебування в приміщенні. Сто відсотків опитаних у Стрию, Червонограді та у Львові (на вулиці Словацького) оцінили доступність приміщення негативно, - каже соціолог. 

Також громадян просили дати поради. Відвідувачі радили зробити ремонт в приміщеннях юстиції, дати доступ до туалету, прибирати та провітрювати приміщення, оновити меблі, перевести подачу документів в електронний формат, поставити банкомати, видавати бланки безкоштовно, запровадити графік роботи без перерви та до 20.00 і, навіть, поставити кавовий апарат. 

Ігор Брилевич зауважив, що, незважаючи на погану якість послуг, громадяни є достатньо лояльними. 

- Громадянам немає з чим порівняти, і вони, загалом, не мають адекватних вимог до якості послуг усіх органів влади і не знають усіх законодавчих вимог щодо цього. Це, можливо, через те, що у більшості органів державної влади, загалом, невисокий рівень якості послуг, - каже він.

Також дуже багато відвідувачів відмовлялися брати участь в опитуванні. 

-  Особливо це стосується відділів реєстрації речових прав на нерухоме майно. Зокрема в такому відділі у місті Львові, це – майже дві третини відмов. Переважно, це були громадяни, які незадоволеними виходили від державних реєстраторів. При 15-18 опитаних за день, було 30-35 відмов. Водночас, у відділі на Словацького громадяни самі підходили і просили анкети, - каже Ігор Брилевич. 

За його словами, багато хто з опитуваних побоювався, що їхня участь в опитуванні затягне розгляд їхньої справи, або вони взагалі отримають відмову. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів