Начальник штабу сухопутних військ США нагородив трьох гвардійців на Львівщині медалями (відео)

13:48 9 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

Медалі «За досягнення» отримали сержант Віктор Косяк, старший лейтенант Денис Рубахін і майор Дмитро Щербина.

Українсько-американські навчання «Фіарлес Гардіан – 2015» відвідав начальник штабу сухопутних військ США генерал Рэймонд Одиерно. Під час брифінгу присутніх ознайомили з ходом проведення програми підготовки та висвітлили її  позитивні результати.

Також чотирьохзірковий генерал разом з генерал-майором Олегом Гарчу побували на заняттях, де американські інструктори навчали нацгвардійців. На урочистій церемонії Рэймонд Одиерно вручив десяти кращим американським військовослужбовцям медаль «За досягнення», особисто поздоровив чотирьох американських десантників з присвоєнням чергового військового звання і вручив іменну наградну монету генерала. 

Такою ж відзнакою були відзначені три військовослужбовця Національної гвардії України – сержант Віктор Косяк, старший лейтенант Денис Рубахін та майор Дмитро Щербина. У ході прес-конференції  чотирьохзірковий генерал зауважив: «Боєздатність української армії покращується з кожним роком. Стосовно навчань, можу сказати лише одне, я вражений старанністю українських нацгвардійців та їхнім бажанням навчатися».

Про це повідомили сьогодні, 9 липня, в прес-службі Національної гвардії України. Натомість у прес-службі міністерства оборони України розповіли в четвер:

«Військова співпраця США та України буде поглиблюватись. Про це під час візиту до Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині повідомив начальник штабу армії США чотиризірковий генерал Раймонд Одієрно.

Американський військовий високопосадовець відвідав найбільший полігон Збройних Сил України з метою перевірки своїх підлеглих військовослужбовців зі складу 173-ї повітряно-десантної бригади армії США, які беруть участь у військовому навчанні «Фіарлесс Гардіан-2015». Під час візиту його супроводжував начальник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного – генерал-лейтенант Павло Ткачук, а також представники командування Національної Гвардії України.

Члени делегації спостерігали за ходом занять на навчальних ділянках, побували у польовому таборі. генерал Раймонд Одієрно підкреслив:

«Тут, на військовому полігоні, створені надзвичайно сприятливі умови для підготовки військовослужбовців Збройних Сил України та проведення заходів міжнародного військового співробітництва. Після мого повернення до Сполучених Штатів Америки я буду доповідати про те, що співпрацю з Україною у галузі сектору безпеки варто продовжувати і посилювати. Вражає завзятість та самовідданість ваших солдатів та офіцерів як під час навчання, так й у реальних бойових діях.

Також чотиризірковий генерал Раймонд Одієрно взяв участь у ритуалі присвоєння чергових військових звань та вручення медалей військовослужбовцям 173 повітряно-десантної бригади армії США».

Про це повідомили сьогодні, 9 липня, в прес-службі міністерства оборони України.

Як інформував «ЩЛ», начальник штабу сухопутних військ США проінспектував військові навчання на Львівщині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів