Начальник Генштабу здійснив раптову перевірку бойової готовності розвідників на Львівщині

17:34 28 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Володимир Скоростецький

Армійські розвідники продемонстрували навички управління боєм командирів і тактичні дії особового складу та психологічну стійкість і фізичну витривалість.

«Начальник Генерального штабу Збройних Сил України здійснив раптову перевірку бойової підготовки армійських розвідників на Львівщині», –  повідомив сьогодні, 28 квітня, «Щоденному Львову» підполковник Володимир Скоростецький з регіонального медіа-центру Міноборони, який також розповів подробиці:

«У четвер, 28 квітня, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України – генерал армії Віктор Муженко здійснив раптову перевірку процесу бойової підготовки та злагодження одного з окремих підрозділів армійської розвідки, який відбувається на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині. 

Основною метою заходу було визначити ефективність нововведень у процесі бойової підготовки військ, які запроваджуються з урахуванням досвіду АТО та переходу українського війська до стандартів підготовки військовослужбовців армій провідних європейських країн.

Армійські розвідники на різних ділянках місцевості у рамках тактико-спеціального двостороннього навчання з бойовою стрільбою продемонстрували дії розвідувального підрозділу у ході оборонного бою із переходом до рейдових дій. Вчились взаємодіяти задля знешкодження ворога. У ході заняття відпрацьовувались не лише навички управління боєм командирів, тактичні дії особового складу, але й психологічна стійкість та фізична витривалість особового складу при веденні бойових дій.

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України наголосив: «Запроваджені у навчальний процес інновації загалом позитивно впливають на рівень навчання воїнів. Солдати та офіцери демонструють добрий рівень підготовки. У особистому спілкуванні також схвально відгукуються про нові запровадження. На найближчому етапі ця система не потребуватиме перегляду».

Генерал армії Віктор Муженко також зазначив, що армійські розвідники тренуються з використанням елементів навчальної програми, яка має назву «Бойова Армійська Система». Скорочено – «БАРС». Розроблена фахівцями Збройних Сил України з урахуванням провідного світового досвіду для підрозділів Сил Спеціальних Операцій, вона є своєрідною базовою платформою для підготовки армійської розвідки, спецпризначенців та частин ВДВ. Включає у себе заняття із спеціальної тактики, застосування зброї, вогневої підготовки тощо.

Генерал армії Віктор Муженко підкреслив, що із часом система буде доповнюватись новими елементами. А також інтегруватись у навчальний процес усіх видів та родів військ Збройних Сил України. Зараз, базовий курс триває близько двох місяців. Згодом, для досягнення максимальної ефективності термін підготовки збільшать до трьох».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів