На вулицях Варшавській і Сосновій у Львові протестують проти забудови (відео, оновлено)

20:10 6 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки громадської ініціативи «Варта 1» в інтернет-мережі

У міськраді повідомили: «Мешканці виступають проти будівництва, учасники АТО – за».

«Через будівництво на вулицях Варшавській і Сосновій виник конфлікт між мешканцями, активістами та учасниками АТО», – повідомили сьогодні, 6 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли подробиці:

«Як повідомили у Шевченківській районній адміністрації, на вулицях Варшавській і Сосновій сьогодні зранку зібрались мешканці, активісти та учасники АТО. Мешканці виступають проти будівництва, учасники АТО – за. На місце також виїхала поліція, представники Інспекції архбудконтролю у м. Львові.

Голова Шевченківської районної адміністрації Олександр Удовенко зазначив: «Дозволу на будівництво нема. Сьогодні зранку там зібрались мешканці, які виступають проти будівництва. Прийшли близько 100 осіб, які представляють себе учасниками АТО. Забудівельник обіцяв їм квартири у цьому будинку. Роботи там не ведуться. На території є лише один трактор. Мешканці кажуть, що мають інформацію, ніби сьогодні на будівництво мала заїхати важка техніка. Зараз приїхали представники поліції».

Головний архітектор міста Львова Юліан Чаплінський додав: «Містобудівні умови та обмеження на це будівництво скасовані».

Як уточнили в юридичному управлінні ЛМР, зараз по цьому будівництву тривають суди».

У прес-службі Львівської міськради повідомили також сьогодні, 6 липня:

«Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував ситуацію, що виникла сьогодні зранку на вулицях Варшавській і Сосновій. Там мешканці та активісти вийшли висловити свої думки щодо будівництва багатоповерхівки. Мешканці виступають проти такого будівництва.

Андрій Садовий зазначив із цього приводу: «Там будівництво з порушеннями чинного законодавства. Ця ухвала пропихалась частиною депутатів неодноразово, я її ветував, депутати долали моє вето. Це конфлікт, який був породжений зі самого початку. Сьогодні ми пожинаємо ці наслідки. Я на боці мешканців, які живуть у навколишніх будинках. Шкода, що зараз і громадськість пробують підбурювати та використовувати в той чи інший спосіб. Закон – перш за все. Не можна без відповідних документів починати будову, не питаючи думку людей».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів