На вулиці Сербській у Львові знімають з фасаду будівлі «Майстерні шоколаду» її недолугий декор (відео)

19:48 24 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Сьогодні нарешті розпочали знімати «ванни» та «умивальники», які спотворювали центр міста.

Київська газета «День» повідомила сьогодні, 24 квітня:

«День» неодноразово писав про те, що у Львові доволі часто спалахують скандали, пов’язані з пам’ятками архітектури національного значення. У цих матеріалах було згадано й про будівлю на вулиці Сербській, 3 (кам’яниця Петровичівська, датована XVI ст. ), де розміщена «Львівська майстерня шоколаду».

На її фасаді майже півтора року тому «приліпили»... декоративні кольорові конструкції – ванну, умивальники та ринви, по яких, за задумом витівників «Холдингу емоцій «!Фест», начебто має стікати шоколад. Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко неодноразово називала такий «креатив» самоуправством. На це один із співвласників мережі концептуальних ресторанів «Холдинг емоцій «!Фест» Юрко Назарук і в коментарях, і на своїй сторінці у «Facebook» мотивував з’яву на фасаді «тазиків» так:

«Майстерня шоколаду» купила цей будинок кілька років тому, і він, як і багато інших, перебував у жалюгідному аварійному стані – вочевидь, за багато років вдало допильнований нашими охоронцями Львова. Відповідно, ми зробили всі необхідні документи і здійснили повну реконструкцію цієї пам’ятки – за власні кошти, і це далеко не малі гроші.

На сьогодні завершується остання фаза проекту загальної реконструкції, яка включає в себе й оздоблення фасаду. І та стадія ще не закінчена. Навіть якщо через 50 чи 100 років цей будинок змінить призначення, та кам’яниця залишиться у доброму стані, бо те, що висить на стіні, як легко почепити, так і легко зняти...»

Чи насправді легко зняти «креатив» – напевно, знають демонтувальники, які сьогодні розпочали знімати «ванни» та «умивальники» з будинку на Сербській. А перед тим були суди й апеляції, котрі «Холдинг емоцій «!Фест» програв».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів