На Грибовицькому сміттєєзвалищі неподалік Львова потрапили під завали рятувальники (відео, оновлено)

17:00 30 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

На полігоні побутових відходів постраждали, за різними даними, від трьох до п’яти людей.

«Близько 15:00 на території сміттєзвалища в селі Великі Грибовичі в Жовківському районі відбувся зсув. Під завал сміття потрапили троє рятувальників. На місці події працюють підрозділи ДСНС Львівщини. Пошуки тривають», –  повідомили сьогодні, 30 травня, на сторінці Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook».

«Трьох співробітників Держслужби України з надзвичайних ситуацій привалило сміттям на сміттєзвалищі біля Львова, де, відтак, зараз тривають пошуково-рятувальні роботи», – розповіли натомість тележурналісти, які також поінформували:

«Про це повідомив начальник прес-служби головного управління ДержНС у Львівській області Віталій Туровцев, який зазначив: «Близько півгодини тому троє наших співробітників проводили огляд на місці пожежі на сміттєзвалищі в Грибовичах. Стався зсув ґрунту і вони опинилися під ним. На місці події знаходилися співробітники Державної надзвичайної служби, які тут же почали шукати колег. У даний час прибули додаткові сили. Задіяно максимальну кількість співробітників, ми проводимо пошуки. Причиною обвалу може бути дводенна пожежа на звалищі, в результаті якої прогоріли нижні шари сміття, що згодом і призвело до обвалу».

Про це розповіли сьогодні, 30 травня, на «Телеканалі «112 Україна». Натомість лідер Радикальної партії України Олег Ляшко повідомив у понеділок: «На сміттєзвалищі в селі Грибовичі на Львівщині стався зсув, під 20-метровим шаром сміття опинилися п'ятеро людей. Щойно мені повідомив про це Володимир Парасюк. Він не може нікуди дозвонитися, щоб отримати допомогу. Щойно я переговорив з головою ДСНС Миколою Чечоткіним, який запевнив, що вже знають про цю надзвичайну ситуацію. Звертаюся до уряду негайно втрутитися для порятунку життя людей»

Ляшко написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість на сайті громадського об’єднання «Варта-1» поінформували: «Як повідомила свідки, є постраждалі, під завалами – від трьох до п’яти людей».

«Як повідомляє активістка Наталія Шелестак, під завалами – не менше п'яти людей, – повідомив сьогодні, 30 травня, кореспондент інформагенції «УНН». Натомість у прес-службі Львівської міської ради повідомили сьогодні, 30 травня: 

«На території Грибовицького сміттєзвалища зараз працюють усі аварійні служби. Як повідомив начальник управління житлового господарства Юрій Голець, який зараз перебуває на місці події, стався обвал. Одна з версій – підпал сміттєзвалища.

Юрій Голець зазначив: «На місці працюють усі аварійні служби. Стався обвал. За попередньою інформацією, під горою сміття опинилось троє рятувальників. Зараз здійснюються усі заходи, аби знайти і врятувати людей. Одна з версій загоряння сміттєзвалища – підпал. Тому що в цьому місці ніколи не горіло, загоряння було зліва скраю, зовсім не у характерному місці. Точні дані повинно встановити слідство».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів