На сесії Львівської міськради розглянуть вето Садового щодо будівництва на Цитаделі

18:30 20 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У ЛМР запевнили: «Завтра на сесії Львівської міської ради розглянуть вето міського голови Львова щодо будівництва на Цитаделі».

Про це повідомили в середу, 20 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Сьогодні під час засідання колегії Львівської міської ради було висловлено позицію щодо необхідності розгляду на завтрашньому сесійному засіданні ухвали, зупиненої міським головою «Про надання ТзОВ «Сучасне місто» земельної ділянки та дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вулиці Грабовського, 11». Депутати наголосили на важливості цієї території для міста, її історичній цінності та неприпустимості зведенням там житлових приміщень».

Директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич запевнила: «Депутати залишили в порядку денному ухвалу, на яку наклав вето міський голова, щодо відведення земельної ділянки на вулиці Грабовського, 11. Завтра вона буде розглядатися на сесії Львівської міської ради і ми побачимо позицію депутатського корпусу по цьому питанню».

Депутат ЛМР Юлія Хомчин зазначила: «Абсолютно аргументованими та логічними є зауваження міського голови щодо ситуації на вул. Грабовського. Це підтверджує і великий суспільний резонанс. Місце національної власної та світової пам’яті не може ставати місцем забудови. Тому з повною відповідальністю за прийняте рішення на минулому пленарному засіданні, це питання має бути розглянуте в найшвидший час. Те місце, яке має є місцем пам’яті, має ним залишатись».

У прес-службі Львівської міськради також нагадали: «Андрій Садовий ветував ухвалу «Про надання ТзОВ «Сучасне місто» земельної ділянки та дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вулиці Грабовського, 11».

Андрій Садовий пояснив своє рішення так: «Депутат з голосу вніс цю ухвалу на голосування. Це було несподіванкою для всіх працівників виконавчих органів влади, бо, як правило, такі ухвали довго готуються та проговорюються. Але депутат має таке право по законодавству. Я, звичайно, зупинив дію цієї ухвали, я її заветував, бо в мене є багато запитань. На моє переконання, ніякої житлової забудови там бути не може. Якщо людина має власність, нехай вона її має і платить кошти. Можливо якісь соціальні приміщення, чи музей. Думаю, громада дала б на це дозвіл, але це потребує великих дискусій та обговорень».

Більше подробиць – на сайті Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів