На річках Львівщини очікується продовження підйому рівнів води

13:28 16 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dyvys.info

Як повідомляє в п’ятницю прес-служба обласного управління МНС, на окремих ділянках – до 2-2,5 метра над рівнями 15 травня.

Прес-служба обласного управління МНС інформує сьогодні, 16 травня, в повідомленні «Попередження про підйом рівня води у річках області»:

«16 травня на річках басейнів Сяну, Дністра очікується продовження розвитку дощового паводку з підйомом рівнів води на 0,5-1,5 м, на окремих ділянках до 2-2,5 м над рівнями 15 травня на 08:00.

Місцями затоплення заплав, сільськогосподарських угідь, в гірських та передгірських районах можливе початкове часткове затоплення господарських об’єктів, будинків в окремих прирічкових населених пунктах. В горах зберігається загроза формування селей.

Упродовж 16 травня в нижніх течіях Стрв’яжа, Стрия, Свічі, у Дністрі на ділянці Самбір – Журавно, очікується продовження підйому рівнів води на 2,5-3,5 м над рівнями 15 травня на 08:00. Місцями затоплення заплав, сільськогосподарських угідь, в гірських та передгірських районах можливе початкове часткове затоплення господарських об’єктів, будинків в окремих прирічкових населених пунктах.

16-17 травня очікується підйом рівнів води над рівнями 15 травня на 08:00 год.:

в Дністрі на ділянці Самбір – Журавно на 1-1,5 м;

в річках басейну Західного Бугу на 0,3-1 м, місцями можливий вихід води на заплаву.

16 травня місцями пориви північно-східного вітру 15-20 м/с. Вночі місцями сильні дощі. Вдень подекуди грози.

Вночі та вранці 16 травня на річках басейну Дністра, у Дністрі на ділянці Стрілки – Самбір (Старосамбірський, Самбірський, Дрогобицький райони) очікується продовження підйому рівнів води на 1-2 м, р. Бистриця – с. Озимина на 2-3 м, р. Тисмениця – м. Дрогобич на 3-4 м над рівнями 15 травня на 20:00. Затоплення заплави, сільськогосподарських угідь, часткове затоплення прирічкових населених пунктів, господарських об’єктів».

Як повідомляв «ЩЛ», на Львівщині частково підтоплено 14 населених пунктів і навіть деякі потяги змінюють маршрути через зливи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів