На Львівщину прибувають строковики з усіх областей України

17:30 28 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Близько тисячі новобранців, призваних на військову службу під час призову «Весна-2016», прибули до 184-го Навчального центру в Старичах.

«До 184-го Навчального центру у Старичах прибувають строковики з усіх областей України», – повідомили сьогодні, 28 травня, в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли подробиці:

«Близько тисячі новобранців, призваних на військову службу під час призову «Весна-2016», прибули до 184-го Навчального центру в Старичах на Львівщині. Відбір молодого поповнення на збірних пунктах військових комісаріатів усіх регіонів України здійснюють офіцери Навчального центру, вони ж супроводжують новобранців із різних областей України на Львівщину.

У 184-му Навчальному центрі юнаків зустрічають офіцери циклової комісії психологічної підготовки, яка залучена у групу професійно-психологічного відбору. У співбесіді зі строковиками офіцери-психологи проводять первинне вивчення молодого поповнення та виявляють осіб із нервово-психічною нестійкістю та низькими морально-діловими якостями, після чого надають консультації щодо їх оптимального розподілу за напрямками підготовки, а також рекомендації у роботі з ними безпосереднім командирам. Начальник циклової комісії психологічної підготовки 184-го Навчального центру, майор Тарас Король, зазначив: «Наші фахівці-психологи вивчають особливості психіки військовослужбовців із метою створення умов для адаптації молодого воїна до колективу, оптимального психологічного сумісництва, яке в подальшому вплине на якість виконання службових обов’язків».

Під час проходження воїнами строкової служби ми здійснюємо психологічний супровід і в разі потреби проводимо соціально-психологічні тренінги, поведінкове корегування, психологічні консультації». Після проходження співбесіди із психологами строковики переодягаються у військовий однострій та розміщуються в казармах.

Майже місяць новобранці проходитимуть курс первинної військово-професійної підготовки, опановуючи ази військової служби: вивчатимуть Статути Збройних Сил України, проходитимуть стройову, вогневу, тактичну та воєнно-ідеологічну підготовки. Після складання Військової присяги на вірність українському народові, строковики проходитимуть підготовку за військовим фахом.

23-річний строковик із міста Херсон Максим Осітенко зазначив: «Казарма, плац, їдальня – я в армії побачив саме те, що очікував побачити, оскільки дивився фільми про військо та спілкувався з друзями, які вже проходили строкову службу. У Навчальному центрі я більше здивувався великій кількості контрактників, які нині проходять підготовку, адже це означає, що армія зміцнюється, а українці довіряють своїм Збройним Силам». 

Хлопець здобув вищу освіту в Одеському Національному політехнічному університеті за фахом інженера з міцності конструкцій і каже, що не лише готовий служити строкову службу, а й розглядає можливість підписання контракту. Максим Осітенко розповів також: «Я не виключаю, що служба в армії може стати моїм життєвим шляхом, нині я готовий до будь-яких викликів, намагатимусь служити відповідально і на межі своїх можливостей. Загалом буду дивитись, як проходитиме підготовка, яке ставлення до організації навчання та до нас у командирів, адже прагну перебувати серед відповідальних і дисциплінованих людей, на яких можна покластися».

Адаптуватися до умов служби строковикам допомагають досвідчені офіцери структур по роботі з особовим складом. Щотижня строковиків відвідують священики Центру Військового Капеланства УГКЦ зі Львова, які проводять бесіди на морально-етичну тематику, а щонеділі у 184-му Навчальному центрі відбуваються концерти: воїнів, аби підтримати їхній моральний дух, відвідують митці зі Львівщини та інших областей України.

Під час одного із концертів талановитий строковик Артем Ящишин із міста Зеленодольська, що на Дніпропетровщині, зі сцени разом із Муніципальною капелою бандуристів із міста Івано-Франківська заспівав кілька пісень для своїх побратимів. Перед складанням Військової присяги, яка відбудеться через кілька тижнів, на строковиків призову «Весна-2016» чекає «бойове хрещення» – перші стрільби на полігоні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів